Пловдивчани се запознават с най-новите тенденции във видеоизкуството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:27 / 30.08.2017
1776
Сдружение "Изкуство днес" представя "Фасада видео фестивал". От 8 до 10 септември Пловдив ще бъде столица на видеоизкуството. Заповядайте всяка вечер от 20.30 часа на Лапидариума в Стария град, призовават от организацията. "Фасада видео фестивал" събира за осми пореден път видеоизкуство от цял свят в Пловдив. 

На тазгодишното издание от постъпилите 265 филма от 49 страни са допуснати до участие 60 творби от 29 държави: Египет, Eстония, Германия, Испания, Иран, Швейцария, Tурция, Нова Зеландия, Румъния, Франция, Колумбия, Русия, Италия, Япония, Катар, Великобритания, България, Португалия, Белгия, Швеция, Палестина, Америка, Сърбия, Австралия, Аржентина, Полша, Хонг Конг, Финландия, Тайланд.

В приятната обстановка на Лапидариума пловдивчани ще имат възможността да се запознаят с най-новите тенденции в областта на видеоизкуството. Публичното пространство на Стария град ще заживее и фасадата ще се превърне в светлинен екран, отразяващ чувствителността и посланията на видео творците от шест континента. 

Официалното откриване ще бъде на 8 септември от 20.00 часа, а на 10 септември ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2017 година. Не пропускайте и станете част от преживяването. "Фасада виде офестивал" е проект на Сдружение "Изкуство днес" в партньорство с Община Пловдив и Гьоте-институт България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).