ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчани искат денонощни "паяци"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 23.03.2011Коментари (36)6255
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив.
"Работим по належащия въпрос за изработване на генерален план за организация на движението, започваме изграждането на такси-стоянки в града, готови сме с концепция за интелигентно управление на трафика, както и със стратегията за превръщането на Пловдив в град на велосипедиста, каза зам.-кметът Георги Титюков на проведената кръгла маса на тема "Движението и паркирането в град Пловдив, предаде репотер на Plovdiv24.bg.

Днес в сградата на ОбС, граждани и представители на институциите излязоха със свои предложения и критични бележки днес за организацията на движението в Пловдив. На обществената дискусия, организирана от Пловдивския граждански клуб и неговия председател Лука Станчев взеха участие зам.-кметът Георги Титюков, шефът на Националната комисия по организация и безопасност на движението Алекси Кесяков, началник-сектор "Пътна полиция" в Пловдив Радослав Начев, шефът на ДАИ в Пловдив Йордан Арабаджиев, на ОП "Охрана и сигнализация" Александър Стайков, представители на районни администрации, експерти и граждани. 

"Предложенията ще бъдат предоставени според съответната компетентност в общината и пред органите на реда", заяви след дискусията зам.-кметът Георги Титюков.

Председателят на Пловдивския граждански клуб, Лука Станчев бе категоричен, че организира този разговор, защото вторият по големина град в България издъхва по отношение на трафика и паркирането. "Не сме тук, за да обвиняваме. Наясно сме, че градът ни е един от най-старите, наследили сме нещо, правено преди век. Нормално е в съвременните условия нещата да стоят по друг начин. Но твърдим, че има възможности и те ще се родят точно от дискусии като тази", категоричен бе Лука Станчев.

На срещата се инициира идеята за старт на процедурата по обявяване на конкурс за изработване на генерален план за организация на движението. "Надявам се това да стане факт до края на годината", каза Георги Титюков. Той посочи, че общината е готова и има съгласувани с районите кметства и КАТ схеми за разполагане на такси -стоянки на 32 места в града. Отпуснати са от бюджета на общината 183 хил. лв. Изграждането им започва утре - в 10 ч. кметът Славчо Атанасов ще направи първата копка на бул. "Цар Борис Трети Обединител". 

"Имаме концепция за интелигентно управление на трафика - става дума за сериозен проект, който обхваща светофарните уредби на 108 кръстовища", посочи още Титюков. Той добави, че има и се работи по стратегия за превръщане на Пловдив в град на велосипедиста - предвижда се изграждането на 10 основни големи велоалеи, както и възможност за обществено ползване на велосипеди. Титюков не скри, че и двата проекта са свързани със сериозни средства, но в общината имат готовност като директен бенефициент за финансиране по оперативна програма. 

Част от предложенията, които поставиха участници в срещата бяха: изграждане на Северна дъга, която да позволи обходен път на превозните средства до Северната индустриална зона и денонощна работа на "паяците". 

"Предстои нова среща - дотогава ще разгледаме поставените днес въпроси", увери Георги Титюков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на boys
премахни филтъра

+2
 
 
ама разбира се да вдигат там кадето трябва,те си правят квото си изкат,при това и закон няма за паяците
+2
 
 
Е как някой на който му дигат колата и му взимат парите би изкал паяците да продължат рекета ха ха ха ах хахаха . Пълна идиотщина сме хората
+1
 
 
от кога общината има правомощия в закона за движение по патищата,мили ми потребители на пловдив
+2
 
 
това е общинска полиция която няма право да упражнява закона за движение по пътищата.хора давате си мангизите и вие незнаете каде
+2
 
 
тва го пускат ,ако им мине номера.паяците са незаконни и аз сам против цялата им работа
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: