ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Plovdiv24.bg заплашен с "компромат", ние си го пускаме сами
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:55 / 19.11.2011Коментари (29)8678
След падането от власт на Славчо Атанасов и ВМРО-НИЕ на светло започнаха да излизат нелицеприятни документи. За пореден път (както често се е случвало през годините) пловдивската общественост научи за далаверите виждайки договорите 1 към 1 в Plovdiv24.bg. Това не се хареса на някои хора и те решиха да ни заплашат с нещо, което според тях е компромат.

Става въпрос за договор между "Медия груп 24" ООД и Община Пловдив. Ние обаче нито се притесняваме от въпросния договор, нито считаме, че трябва да бъде крит. Важно е обаче да станат ясни и детайлите - за какво е този договор, на каква сума е и в чия полза е услугата, която нашият сайт е предоставил срещу заплащане.

Използвайки възможностите за обратна връзка, нашите читатели често са се обръщали към институциите, чрез нас, за различни проблеми. Именно във връзка с това през 2009-та година бяхме поканени от Община Пловдив да реализираме рубрика "Въпроси и отговори към кмета и общинската администрация". Plovdiv24.bg като най-четен пловдивски сайт генерира и най-голяма обратна връзка от читателите си. Скоро след пускането на рубриката бяхме засипани от сигнали. За голяма част от тях успяхме да помогнем. Всички сигнали бяха свеждани от нас до знанието на съответния отдел в общината, грижехме се никой сигнал да не бъде загубен или забравен. За целта бе сключен 7-месечен договор между Общината и "Медия груп 24" ООД, на стойност 2083.33 лв (без ДДС) / месец, както може да се види в снимковата галерия, където е целия договор. След известно време обаче от общината явно решиха, че сигналите са твърде много или твърде неудобни. Не стана ясна точната причина, но на въпросите и сигналите ни бе спряно да се отговаря. В последствие договорът не беше подновен. Скоро след това стана ясно, че рубриката е намерила нов "дом", в значително по-слабо посещаван сайт. Дали там сигналите на читателите са по-малко или по-удобни, не е ясно. Ясно е обаче друго - въпросният сайт е далеч по-слабо посещаван, но сумата на договора с тях е на далеч по-висока цена, а именно 5 500 лева (с ДДС) / месец. Целенасочено няма да посочим името на въпросния сайт. Нека както те, така и другите медии, които имат сключени договори с Община Пловдив, ако преценят сами за редно, да ги покажат, както правим ние самите.

Интересно обаче защо се обръща внимание на нашите статии сега, след като извадихме договора на Пловдивмедия? Защо засегнатите страни не взеха отношение и се правят, че не забелязват други наши статии като: Лъжи и манипулации в национален ефир след разкрития на Plovdiv24.bgИстината! Кой спечели изборите в сърцето на Столипиново? или други подобни, които не се харесаха на доскоро управлявалата в Пловдив партия? 

Plovdiv24.bg ще продължи да прави всичко, за да помага на читателите за разрешаването на техните проблеми, както и да поднася информацията такава, каквато е, подкрепена с факти и документи, дори когато това не се харесва на някои хора. Относно договора с общината, както написаха колегите от многоуважаваното от нас Дарик радио: "Всяка медия има право да сключва договор за информационно обслужване със заинтересованите институции. Обикновено това се случва с признати регионални и национални информационни медии."

А относно самата рубрика, смятаме, че Пловдив загуби от липсата й. Ние като медия също пострадахме, тъй като дълго време нашите читатели ни питаха, защо рубриката е секнала? Опитахме се да я поддържаме безвъзмездно, но не срещнахме съдействие от институциите. Тук е мястото да благодарим на районните кметове, които продължиха да отговарят и реагират на много от читателските сигнали.

В същото време припомняме, че Plovdiv24.bg много често безвъзмездно е била медиен партньор на общината в редица начинания. Припомняме, че през нашия сайт бе избран химн на Пловдив. Конкурс, за който ние нито сме искали, нито сме получили финансиране от Общината въпреки, че подготовката и провеждането ни струваше време и пари, за изработката на специализирания софтуер.

Ние не се срамуваме, че сме подписали гореспоменатия договор, за да реализираме наистина успешно инициатива в полза на пловдивчани. В същото време искаме да попитаме господин Славчо Атанасов, той срамува ли се от някои от подписаните от него договори?







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
пак на Славчо глупостите.... писна ми от тоя да реве... тея дни четем само славчо ревал там... славчо ревал пред тоя... ревал пред ония да оди да реве на село вече... мисля че прекалено много незаслужена и ненужна за другите реклама му правите... на мен лично ми писна да чета за неговите детинщини и простотии вече. вие не смятате ли същото?
+2
 
 
Да се изходя и аз по въпроса , а ?.... Това с договорчетата за свършватето на някаква си работа в полза роду , не Ви ли прилича на опит за опитомяване на медиите по време на криза от власт имащите при липса на реални рекламодатели на пазара? - "....А га ядоа кифтетата ни риваха"....
-3
 
 
Изобщо не съм съгласна да се плаща от моя джоб на МЕДИЯ-която и да е тя за да изпълнява една минимална част от задълженията на администрацията! Все едно на мен да ми плащат като подавам сигнали за неща които са от обществено значение за града! На страницата на общината за която са изсмукали немалко пари имаше форум където всеки можеше сам да задава въпросите си и дори от време на време някой отговаряше! Славчо Атанасовите Ай ти специалисти го затриха с което декларираха ясно нежеланието за комуникация с гражданите по този начин! ОТ къде на къде ще си позволяват да плащат по 2000 или 5000 лева на месец за посредничество докато правят всичко за да затруднят гражданите ! Това е един принципен абсурд и НЕ Е РЕДНО да се плаща допълнително от бюджета ! Райна Петрова дори копна пари по Европейски проект за Прозрачна и компетентна администрация и си направи няколко екскурзийки с щерката до чужбина! Арогантно е!
+3
 
 
Благодарност към екипа на П-в24. Град като Пловдив заслужи във ваше лице внимание и актуалност. Професионализмът ви e много осезаем .Така винаги ще сте успешни-дерзайте! Медията ви се откроява с предпочитание,защото сте ПЪРВИ по мн.качества и сте абсолютен конкурент на др.медии. Нападки ще получавате,но за вас те са само индикатор'колко сте напред'. Благодаря на екипа и заради личното ми удоволствие да съм ви читател, за радостта ми да отбележа,че в Бг може така да се работи
+4
 
 
А бе Пловдив24,вие за какво мислите,Слаф лежа в болницата то4но в края на мандата и по време на изборите,операциа на апендицит ли,нееееее оперираха го от СРАМ,така 4е няма как ве4е да изпита подобно 4увство,проблема е , 4е освен срама май му изрязаха и малкото мозък дето му беше останал,не знам може да е превантивна мярка в слу4ай, 4е поиска пак от свинаря пари да се рзплати с циганите за вота!
+3
 
 
1873 год. "Будилник "- фейлетон - " О,темпора !О,морес ! " - Ботев.
+4
 
 
Не виждам къде е компроматът в този случай??? Има договор, има услуга, която е в полза, а не в ущърб на пловдивчани. Сумата е пазарно релевантна за услугата. Проблемът тук е, че от общината отново са се уплащили и ли са се поддали на манипулации и са спрели рубриката от този сайт и са я преместили в друг. При подобни инициативи, идеята е да бъде помогнато на повече хора, като медията се явява посредник между гражданите и управляващите. И колкото по-посещаван е един сайт, толкова по-голяма чуваемост ще има. А колкото до тези, които ви заплашват, първо да покажат те за какви суми и услуги имат договори. Защото няма нищо лошо една медия да си партнира с обществени институции, въпросът е как, защо и при какви условия.
на 19.11.2011 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+10
 
 
Аз не виждам никакъв компромат да е това. Браво на Пловдив 24. Продължавайте все така да отразявате новините.
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 19.11.2011 г.
+12
 
 
Пловдив24 Вие сте номер едно ! Дай боже след години и на национално ниво ! Само така !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: