ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив ще види най-големия светлинен спектакъл, организиран някога в България
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 07:00 / 28.05.2022Коментари (0)3736
©
Предстои най-големият светлинен спектакъл, организиран някога в България. Довечера от 20:30 часа на Гребната база Пловдив любителите на специалните изживявания и добрата музика ще могат да видят за първи път шоу, което комбинира специални Close Proximity фойерверки с лазери, ефектно осветление, LED екрани, изпълнения с дронове и филмова музика с емблематични заглавия от "Междузвездни войни“ и "Хари Потър“. Силното емоционално въздействие на спектакъла се дължи на магията на хармонично съчетание от всички отделни елементи.

"Empyreal Lights and Fireworks“ е вдъхновено от 90-годишнинатa на Джон Уилямс - американски композитор и диригент, автор на музиката към знакови за цели поколения филми, като "Междузвездни войни“, "Хари Потър“, "Индиана Джоунс“ и "Джурасик парк“. Интерпретация на музиката му ще е в основата на съчетанието на пировизуалните ефекти, създавайки истински празник на светлината за семейства от всички кътчета на България и почитатели на най-новите събития от световен характер. Тези, които искат да са част от спектакъла, могат да си набавят билети на напълно достъпна цена от тук. Традиционно най-организираните и ранни ентусиасти ще могат да се възползват и от най-добри условия.

Основната идея на спектакъла е да създаде вдъхновение от въздействащото изживяване и енергийния заряд на живо, напълно различни от виртуално опосредените забавления. Опознаването на различни културни ценности и изживяването на алтернативи на онлайн развлеченията са толкова по-важни за децата и тяхното личностно израстване. За да могат възможно най-много млади хора да се вдъхновят и трайно да развиват позитивния си заряд, светлинното шоу ще предостави на всички деца до 14 години безплатен вход.

Заглавието на спектакъла Empyreal най-точно предава всички различни нюанси от значения на думата, любима на писатели и поети - небесен, изтъкан от чиста светлина и огън, както и силно въздействащ, който е трудно да бъде описан с думи.

Форматът на шоуто е типичен за световните мащабни стандарти. Светлинната сценография е на 130 м - два пъти сцените на най-големите стадиони у нас, и включва 23 LED-екрани. Продължителността е 60 минути с Close Proximity професионални фойерверки и над 35 хиляди ефекта - около 3 пъти повече от най-дългото, виждано досега в страната, което е организирано от същия екип и може да бъде видяно тук.

"Ритъмът на редуване на кулминационни моменти в музикалните интерпретации изисква крайно прецизна композиция, за да се изгради правилно наслагване на емоционалните възприятия. Чисто техническите предизвикателства също никак не са малко - заради мащаба и планирането на цялото шоу в стотни от секундата, абсолютният синхрон през цялото време и огромният брой елементи, които трябва да бъдат контролирани едновременно, са зашеметяващи. Не е изненадващо, че досега никой в Източна Европа не се е наемал да направи подобно събитие.“ коментират от компанията Ивентим, една от основните професионални платформи за разпространение на билети в България.

За българската публика изживяване от подобно естество и мащаб като "Empyreal Lights and Fireworks“ е рядкост. Още по-значими са позитивната енергия и заряд, от които всички ние имаме жизненоважна нужда в трудните времена.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: