ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив отсрами България в международния ден за глобална промяна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 16.10.2011Коментари (10)3177
©
Над 2 часа продължи протестът на Възмутените в Пловдив, който събра над сто човека.

На стената на Централна поща в центъра на града бяха прожектирани видеоклипове за протестната акция от над 10 страни. В изказванията се включиха гости на протестиращите, дошли от Гърция, а около мнението за отвращението от капиталистическата система и нейната морална непригодност се обединиха всички, които взеха думата. Организаторите се бяха погрижили присъстващите да имат чаша топъл чай в студената вечер.

Така и България на обикновените хора застана на ясни антикапиталистически позиции и участва в световния мирен ден на Революцията!

В Манифеста на протестиращите се казва:

"ОБЕДИНЕНИ - НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПОБЕДЕНИ!
Мирен протест:
- за реална демокрация;
- за "прозрачност" в политическите решения;
- за край на антинародната капиталистическа политика;
- за правото да работим и работниците да притежават реални права.


Ние, трудещите се, почти-уволнените, безработните, хора - уволнени или на път да си загубят работните места, студентите, емигрантите, пенсионерите, прекфалифициращите се, недоволнтеи от условията си на живот - днес тръгваме по улиците на Европа и света, за да демонстрираме мирно нашето недоволство и да издигнем своя протест срещу сегашната политическа, социална и икономическа система, която ни подтиска; която никога не ни е служила и никога не е представлявала нашите интереси!

Настоящите политически и правителствени методи са основани на фалшива демокрация, при която решенията са приети зад затворените врати на парламента, министерските офиси и международните агенции, без достъп на широките народни маси до контрол над институциите; институции, които днес са напълно обсебени от финансови и икономически интереси; институции, които не притежават каквато и да било загриженост към обществото и природната среда; институции, които създават и развиват единствено неравноправие, мизерия, бедност, всепланетна и тотална загуба на човешки права.

Това не е демокрация!

Искаме да участваме в реална демокрация, в която масите ще имат право на глас и ще участват активно в процесите на взимането на решения.

Искаме демокрация, в която обществените длъжности ще се заемат от достойни граждани, които ще отстояват нашите интереси и благоденствие.

Искаме реална демокрация, която не дава привилегии за богатите.

Искаме прогресивно облагане на доходите и прозрачна данъчна система, при която благата ще са справедливо, равноправно и равномерно разпределени между всички и здравната система ще работи еднакво за всички.
Искаме демокрация, към която всички ще допринасяме честно и безвъзмездно, в която всички граждани ще имат гарантирани права и задължения.


Искаме демокрация, в която тези, които злоупотребяват с правата си или извършват финансови престъпления, ще бъдат държани отговорни, чрез независими съдилища в обновена юридическа система.

Искаме демокрация, при която формите на политика ще биват гласувани с пълното разбиране и участие на масите, в зависимост от тяхното желание.

Ние не приемаме днешната криза като неизбежна. Ние настояваме за обяснение как се случи тази рецесия; как и на кого я дължим и кои са законите, които принуждават бедните да плащат за разкоша и дълговете на богатите.
Хората не са "еднодневки" и с техния живот не може да се разполага в зависимост от борсовите търговски спекулации или от финансовите интереси, които ни принизяват и превръщат в обикновена "стока" ...
Конституционните принципи са напълно изопачени и преобразени чрез мерки, които правителството ни налага след споразумения със Световната банка, Международния валутен фонд, Европейския съюз и Европейската банка, които доведоха до загуба на права на трудещите се, разрушаване на здравеопазването, общественото образование и култура, базирани на тотално сбъркани икономически теории.
Природните ресурси като водата, другите стратегически сектори, като енергетиката, са собственост на народа и те не трябва да бъдат частна собственост. Демокрацията се опорочава, когато трудът, образованието, здравето, жилищната политика, културата и благоустройство са привилегии за някакъв тесен кръг бизнесмени, или просто са им подарени държавни активи, а народът е останал без всякаква полза от тези действия, които ощетяват интересите му. Частната собственост е обявена за неприкосновена, а обществената собственост е в ръцете на богатите и техните партии.


Качеството на демокрацията се измерва с това - как са задоволени нуждите на хората. Днес демокрация НЯМА!
Днес ние казваме: СТИГА!


Днес Демокрацията излиза по улиците.
Излезте и вие!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mysticx
премахни филтъра

0
 
 
Забравих да кажа, нашите ДЕБИЛИ пак не са разбрали. Occupy Wallstreet , от който започнаха и другите Occupy събития, няма нищо общо със социализма, и не се бори срещу капитализма.
0
 
 
Това ,че не са били всички комунисто/марксисто/ленинисто/бсп-ари не е от значение. От значение е ,че на горната снимка се виждат червени знамена (даже и едно кубинско оО) , а "-за край на антинародната капиталистическа политика; - за правото да работим и работниците да притежават реални права." Какво значи антинародна капиталистическа политика? Социализъм ли искате? Комунизъм? Ленинизъм ? Троцкизъм ? Всичките от изброените системи се провалиха. Какво значи правото да работим? Искате да е ваше право ,да работите? Тоест , държавата да гарантира защита на правото ви да работите? Тоест държавата да ви намира и осигурява работа? Вие защо не се застреляте бе, живеем в 21ви век. Корумпираните , престъпни комунистически режими от 20ти век умряха ( изключае няколко изпаднали държави - С. Корея, Куба ) , вие изглежда сте останали в историята.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: