Пловдив отбелязва Международния ден за съпричастност към засегнатите от СПИН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 17.05.2013
1532
На 19 май 2013 г. доброволците на Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/ ще отбележат Международния ден за съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН с шествие по главната улица и пункт на съпричастността.

За 5-та поредна година младите хора в Пловдив ще изразят подкрепата си към засегнатите от страшната болест, които в световен план вече наброяват 34 милиона. Инициативата е част от планираните дейности по програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на МЗ, по която работят младежки клубове от 18 града в страната.

Доброволците на НАРД в Пловдив ще започнат кампанията точно в 18 ч. с шествие от Римския стадион до Фонтана пред сградата на Община Пловдив, където ще бъде обособен пункт на съпричастността. На него всеки жител на града ни ще може да запали свещичка, да получи контрацептив, образователни материали и информация за болестта и начините на предпазване. 

Вниманието на минувачите ще провокират и експериментални улични театрални форми, разработени от учениците от Клуб "Искам да успея" към ФЕГ "Антоан дьо Сент Екзюпери".

Денят за съпричастност ще бъде отбелязан съвместно с младежите от Клуб "Заедно", Хасково, които, също като връстниците си от Пловдив работят по програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).