ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдив не помни такъв фестивал! Радо Шишарката ще пее Deep Purple
Автор: Цвети Тончева 16:16 / 07.06.2022Коментари (3)10972
© Фейсбук
Коматевци и хора от цяла България са поканени на тридневен "Кеф-Фест“ от 10 до 12 юни, на поляната ,,Гуджуците'' в кв. "Коматево". Това съобщи в специално интервю за Plovdiv24.bg организаторът на купона Ивайло Цанков - радиочовек, собственик на клубове, музикант и организатор на други подобни събития в Пловдив и страната. На феста, освен музика за всички вкусове, ще има и лунапарк за децата, скара-бира, палатков лагер за хората, които не са от Пловдив и още много екстри.

Коматевци приветстват и подкрепят на 99% събитието. "Хората ме срещат по улиците и ме поздравяват, дори се чудя, че могат да бъдат толкова морално благодарни за такова нещо“, казва Ивайло Цанков и допълва, че се тормози, когато види намръщен човек. Той обича да прави добри неща за хората и се радва, когато те са щастливи.

Вижте какво още ни каза Ивайло Цанков в интервюто, което направихме с него:

- Г-н Цанков, кажете как ви хрумна идеята да направите това събитие в Коматево и защо точно там?

- Моето ранчо се намира точно до тази поляна, живеем тук и в един ден, в който се наслаждавахме на слънцето с жена ми и домашните юбимци, решихме, че поляната предразполага да направим едно масово събитие за хората, защото времената сега са тегави - пандемии, войни. Смятаме, че хората трябва да се забавляват по някакъв начин.

- Разбирам, че събитието ще бъде изцяло финансирано от Вас?

- Думата "финансиране“ не ми харесва и не искам да я употребявам. Една от мотивациите ми да искам да реализирам това събитие е фактът, че аз разполагам със собствена сцена и музикално озвучаване и всичко, което е свързано с реализацията на концерта. Това е едно перо от 7-8 хил. лева, които можем да икономисаме поради факта, че разполагаме с техниката. Хонорарите и разходите на групите ще ги поемем ние. А пък от хапването и пийването ще се опитаме да избием тези разходи. Искам да благодаря на повечето от участниците, защото ще пеят и свирят безвъзмездно, а имената в програмата са ни казали, че ще участват на какъвто и да е хонорар, само и само да подкрепят събитието.

-  От предварителния разговор с Вас разбрах, че Вие не за първи път организирате подобно събитие. Кажете ни, кои бяха другите?

- Без да излиза като хвалба от моя страна, но аз бях инициаторът на един благотворителен концерт през януари тази година. Свирихме на минус 10 градуса  за едно момиченце, което е болно от рак и е настанено в болница в Истанбул, с много високи разходи за химиотерапия. Второто събитие го организирахме с помощта на кметство "Тракия“, кметът ни подкрепи и помогна, възхитен съм от действията му. Направихме го в "парк 2019“ в Тракия.

А след това организирахме един от концертите в Пловдив, като този на Васко Кръпката в София, който бе против военните действия, които се осъществяват срещу Украйна. Концертът също събра много хора. Направихме го изцяло с наше озвучаване и средства. Дори участвахме и като музиканти, аз и дъщеря ми, в този концерт. Аз съм човек, който обича да прави добри неща за хората, мен ме радва, когато хората са щастливи. Не може постоянно да сме намръщени и да ни е криво. Това ме тормози.

- Вие сте сигурен, че организацията е бетон и остава само да поканим коматевци да дойдат, а и не само тях, нали така?

- Аз каня цял Пловдив, поканили сме и хора от цяла България. Ще има и обособено място за палатков лагер, осигурили сме и екотоалетни. Всичко, свързано с едно мащабно събитие, сме го направили. Така, че хората нека да бъдат спокойни. Създадоха се едни леки полемики относно парцелите, които използваме на тая поляна. Срещнали сме се със собствениците, уредени са тези неща. Имам писмо към общината за разрешение на събитието и уведомление на контролните органи, на МВР и други, за да мине всичко мирно и кротко. Ние искаме едно събитие с щастлив финал, хора задоволени емоционално и нахъсани за живот в тази кофти ситуация. Заради това сме го нарекли и кеф, просто хората трябва да си правят кефа, за да живеем по-добър живот и да сме повече човеци.

- На концерта ще има по нещо за всички вкусове, както се вижда от програмата?

-  Да, има една закачка в програмата. Аз специално съм човек, който уважава поп и рок музиката и естрадната българска музика. Поканили сме изпълнители като Пепи Попов, синът на Развигор Попов, за да ни изпълнят с Иван Баев песни на Васил Найденов, на Атлас и на други известни български изпълнители. Стигаме до група "Конкурент“, едни от рок динозаврите на българската рок музика.

И закачката в цялата програма, защото искаме да има за всеки по нещо, е един мой много голям приятел, с когото израснахме в рок музиката, познат като Радо Шишарката. Той ще дойде да попее старата ретро чалга. А след това, заедно с нас ще остане на сцената, за да изпълним няколко парчета на "Дийп Пърпъл". Така, че каним малки и големи, до възрастни, на купон! Ще има хапване, пийване, мръвки, биричка, за всеки по нещо.


Още по темата: общо новини по темата: 1
03.06.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Евала Радо Шишарката,голям си,ще дойдем да те гледаме,такива фестове обичаме със скара,бира и "джангър"
0
 
 
Три дневен фест "Бай Ганъо и шимпанзета" ....задължително ще има и фойеверки,щото животните се радват на светлинки
-1
 
 
Ее тоя фест ще удари в земята събора в Лаута,дето го организира общината!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (897) 16%
Спас Гърневски (806) 14%
Д-р Иван Чомаков (549) 10%
Славчо Атанасов (1477) 26%
Иван Тотев (1510) 26%
Здравко Димитров (491) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: