Пловдив излиза на протест срещу фракинга

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:41 / 11.10.2014
1304
"Народите срещу корпорациите" - под този надслов граждани на над 15 европейски държави, сред които и България, излизат на протест днес, 11 октомври.

Хората в няколко български града днес ще се включат в общоевропейските протести срещу Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между САЩ и ЕС. То представлява серия от търговски споразумения, които в по-голямата си част се сключват тайно между Щатите и европейското обединение и са сериозна заплаха за европейското общество по няколко причини.

Опасенията, базирани на ефектите от други подобни споразумения, са че с ТПТИ ще се свалят гаранциите за произхода и качество на храните; ще се заобиколи европейското ембарго върху редица продукти с недоказана безопасност върху човешкото здраве, включително съдържащи ГМО; ще се преодолее отхвърлянето на споразумението за авторските права АКТА, извършено от европейските правителства под бурния натиск на гражданите; ще загуби значение мораториумът върху фракинга.

Заедно с европейския ден за протест срещу ТПТИ на 11 октомври България ще се включи и в световния ден срещу фракинга. Двете събития са обединени и ще се проведат под общ флаг след 16:00 часа около паметника на Патриарх Евтимий в събота в София. Мероприятията са предвидени още във Варна (11:00 часа на входа на Морската градина), Пловдив (16:00 часа на площад "Стефан Стамболов"), Шумен (11:00 часа на паметника на Тодор Колев), Добрич (10:00 часа пред църквата "Свети Георги), Видин (16:00 часа на площад "Бдинци") и Пазарджик (18:00 часа пред Часовника). Протестни действия се предвиждат още в Берлин, Мюнхен, Париж, Атина, Хелзинки, Любляна, Брюксел и много други.

Източник: Кросс


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).