ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов участва в работна среща свързана с Европейските столици на културата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 06.10.2021Коментари (0)1199
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив и председател на УС на Фондация "Пловдив 2019“ Пламен Панов, Валери Кьорленски- зам.-председател на УС и Кирил Велчев – изпълнителен директор на фондация "Пловдив 2019“ участваха днес в работна среща на тема "Пламен Панов участва в работна среща на тема "Европейските столици на културата– уроци по управление на многообразието и социалната интеграция “, която се проведе в Голямата конферентна зала на ДК "Борис Христов“.

Работната среща е част от проекта "Иновативно управление на разнообразието и стратегии за приобщаване в европейските градове“, финансиран от програма "Европа за гражданите“ на Европейската комисия, направление 2 – мярка 2.2 "Мрежи от градове“. Проектът се координира от община Симитли в сътрудничество с 14 партньорски организации от 13 други държави – общо 11 от членки на ЕС и 3 от съседни на ЕС държави.

Това е иновативен проект, който изхожда от социалната, икономическата и политическата реалност на Европейския съюз и се стреми да създаде общоевропейска мрежа от градове, работеща заедно за подобряване на управлението на многообразието и защитата на правата на малцинствата в европейските градове; за справяне с предизвикателствата на всички градски общности. Включвайки широк кръг граждани от различни социални и професионални среди, както и недостатъчно представени малцинствени и мигрантски общности, тази общоевропейска мрежа ще насърчава диалога между публични органи, комитети за побратимяване между градовете и организации на гражданското общество. Мрежата ще работи за развитие на устойчиви публично-частни партньорства с цел превенция на дискриминацията и насърчаване на културното многообразие в Европа.

Партньорството търси уроците от опита на европейските столици на културата и Европейската година на културното наследство и междукултурния диалог, като разглежда тяхната роля на приобщаващи механизми и насърчители на демокрацията и правата на човека в Европа.

В срещата участваха представители от различни ресори на администрацията на община Симитли, представители на МИГ Струма - Симитли, Кресна и Струмяни.

Срещата започна с презентация на проекта, която направи координаторът д-р Борислава Мария Даскалова.

Заместник-кметът Пламен Панов разказа на гостите за дългия път и предизвикателствата в процеса на реализация на проекта "Европейска столица на културата -Пловдив 2019“ – от кандидатстването, подготовката, годината 2019-та, до днес. Гостите научиха от пловдивските домакини детайли за двете книги, механизмите за финансиране чрез обявяване на отворени покани, разнообразното културно съдържание, спецификата на публиките и много други.

Визитата на участниците в проекта "Иновативно управление на разнообразието и стратегии за приобщаване в европейските градове“, финансиран от програма "Европа за гражданите“ е тридневна и продължава до 7 октомври.

В програмата им е включено посещение на Римския стадион (включително в Източната стена на крепостта в магазин H&M); Джумая джамия; Архитектурен комплекс "Старинен Пловдив“: Катедрален храм "Св Богородица“ (гробът на Йоаким Груев и Хр. Г Данов), Античен театър на Филипопол, Дервишки манастир, Небет Тепе, Арменско училище и храм "Сурп Кеворк“.

Участниците ще имат срещи в Драматичен театър, Пловдив с Кръстю Кръстев, директор на театъра, с експерти от Фондация "Пловдив`2019“. Ще посетят също Капана, трибуните на Римския стадион в "Екселсиор“ , "Пеещите фонтани“, Голямата Епископска Базилика на Филипопол и Католическия храм "Св. Лудвиг“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: