ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пламен Панов посрещна топ експерти, журналисти и специалисти по вината
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:45 / 31.10.2022Коментари (0)743
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив - Пламен Панов посрещна 20 топ експерти, журналисти и специалисти по вината в Голямата епископска базилика на Филипопол. Чуждестранните гости от Нидерландия, Унгария, Германия, Словения, Полша, Испания, Великобритания, Сърбия, Румъния, Австрия, Канада, градовете Ню Йорк, Чикаго и Сан Франциско от САЩ, са в България по покана на Българската асоциация на винените професионалисти. Визитата им включва посещение на утвърдени винарски райони в страната, на винарски изби, местни ресторанти и културни забележителности.

Посещението в града под тепетата, който тази година спечели четвърто място в класацията за "Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations и стана № 1 в категория "Най-добри винени дестинации в Европа“, е по инициатива и с подкрепата на отдел "Туризъм“ на община Пловдив.

Гостите, сред които има писатели за вино, винени публицисти, обучители и консултанти в сферата на виното, главни редактори на издания за вино, винен критик и журналисти, съдии на конкурси, експерти по култура на виното, блогъри, вносители на вино, маркетинг мениджъри, кулинарни и пътеписни блогъри, сомелиери и дегустатори, посетиха важни културно-исторически забележителности и винарски изби в регион Пловдив по програма, изготвена от отдел "Туризъм“.  

Заместник-кметът Пламен Панов запозна винените експерти с политиките на община Пловдив в сферата на туризма и опазването на културно-историческото наследство. През годините преди и след титлата Европейска столица на културата, градът ни е водеща дестинация за културен, исторически и събитиен туризъм в страната. Община Пловдив полага целенасочени и последователни усилия да подпомага популяризирането на Пловдив като привлекателен туристически град и чрез участие на основни, национални и международни туристически борси и изложения.

Изключително активна е и съвместна работа с туристическия бранш на местно ниво – Програмата на община Пловдив за развитие на туризма всяка година се изпълнява с активното съдействие на представители на хотелиерския, ресторантския, транспортния и други видове бизнес, свързани с туризма. На национално ниво, община Пловдив си сътрудничи с туристическите асоциации, както и с българските търговски представители в чужбина.

В Програмата за развитие на туризма са включени и специални събития, свързани с популяризирането на Пловдив като дестинация за винен туризъм, които се осъществяват с финансовата подкрепата на общината. Сред тях са фестивалите "Дефиле на младото вино“, "Вино и гурме“, "Вкусът на Пловдив“, новият фестивал "Гурмето на тепето“, а само преди дни градът беше домакин на "Градски винен фестивал-Пловдив“, които се проведе по повод Международния ден на мавруда.

Събитието бе организирано отново от Българската асоциация на винените професионалисти. Във винения бар, разположен на пл. "Централен",  със специална селекция бяха включени над 35 вида български вина от местни сортове.

Чуждестранните гости не скриха възхищението си от Епископската базилика на Филипопол, като част от тях побързаха да направят публикации във фейсбук още на място, очаровани от видяното.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1490) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: