ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Пазителите на фолклора" превзеха сцената на Античния театър с огнени танци и песни на талантливи изпълнители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 11.05.2021Коментари (0)1481
Емоционален, красив и вълнуващ концерт разлюля миналата вечер сцената на Античен театър Пловдив. “Пазители на фолклора", организиран от СУ “Любен Каравелов", гр. Пловдив по повод 85-та годишнина от създаването на училището, събра на една сцена талантливите възпитаници от училищния ансамбъл "Тракийска младост“ и професионалните танцьори от Национален фолклорен ансамбъл “Българе", Фолклорен ансамбъл "Тракия" Пловдив и АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“.

Концертът започна с обръщение на директорката на СУ "Любен Каравелов“ Славка Щерева. Тя благодари на своите заместници, на всички прекрасни, иновативни преподаватели, на многобройните приятели и съмишленици, и най-много на своите възпитаници – "пазителите на фолклора“. СУ “Любен Каравелов" – Пловдив е утвърдено като училище за изучаване на музика, народно пеене, поп и джаз пеене, народни и класически инструменти. През последните години училището залага STEAM обучение, Google Workspace, иновации с виртуална и добавена реалност, модернизиране и разширяване на своята материална база.

Училището се стреми чрез висококвалифицирани педагози да формира знания, личностни умения у учениците, да развива индивидуалността и стимулира творческите им заложби. Съхранява и популяризира българския фолклор. Това е училище с много таланти, училище, което гради бъдещето. Славка Щерева отправи и специална благодарност към Фондация "Пловдив 2019“, тъй като концертът “Пазители на фолклора" се осъществява с финансовата подкрепа на фондация “Пловдив - 2019" по проект, който получи подкрепа по програма "Наследство II“ .

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изпрати кошница цветя и поздравителен адрес по повод 85-тата годишнина. Кметът благодари на ръководството и възпитаниците за многобройните успехи, с които градът ни се гордее, както и за това, че са истински "пазители на фолклора“, а чрез него и на общобългарските и изконни традиции, които са ни съхранявали през вековете в различни изпитания.

Сред многобройните гости на концерта бяха Председателят на Общински съвет - Пловдив инж. Александър Държиков, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов,

ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, заместник - ректорът проф. д-р Костадин Бураджиев, проф.-акад Милчо Василев – дългогодишен бивш ректор на АМТИИ, заместник-кметът на район Централен Фиданка Кацарева и секретарят на кметството Емил Саралийски, гости от МОН и РИО – Пловдив, Озден Мурадова - директор на Център за подкрепа за личностно развитие - ОДК– Пловдив, Донка Щилянова – началник-отдел "Образование“ на община Пловдив и експерти от отдела и много други.

Сред специалните гости бе и прочутият български хореограф и режисьор Христо Димитров, създател и продуцент на Национален фолклорен ансамбъл “БЪЛГАРЕ“, които имаха удоволствието да излязат първи на сцената.

Концертът “Пазители на фолклора" беше записан и предстои видеото да отпътува за всички български културни институти по света като посланик на град Пловдив и на СУ "Любен Каравелов“ с 85-годишна история и традиции във фолклора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (885) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (542) 10%
Славчо Атанасов (1451) 26%
Иван Тотев (1487) 26%
Здравко Димитров (486) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: