ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Паркирането в "синя зона" на електромобили в Пловдив остава безплатно, но само до 3 часа
Автор: Цвети Тончева 20:20 / 27.06.2022Коментари (6)7760
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив ограничава паркирането в “синя зона" на електромобили, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Промяната е отразена в Проект за наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив. Предложението се внася от кмета Здравко Димитров.

Причините, които го налагат, са съобразени с навлизането на пазара на оператори, предлагащи наемането на електрически автомобили посредством мобилно приложение и използващи преференциалното безплатно паркиране на тези МПС. Това им дава възможност да осъществяват търговската си дейност и да реализират печалба "на гърба“ на община Пловдив". Същите престояват неограничено във времето на места, обозначени за платено паркиране и по този начин възпрепятстват ползването на местата в зоната,а същевременно съответния търговец кумулира печалба от използването им.

Редно е престоят в зоната за платено паркиране да бъде ограничен за преференциално - безплатно паркиране до рамките на позволения престой от три часа. Досега електрическите автомобили спираха неограничено в "синя зона" в Пловдив и не заплащаха никаква такса. 

По отношение на служебните паркоместа, предоставяни от Общината по реда на чл.16а от Наредба за изменение на Наредба за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив, се върви към ограничаване безплатното предоставяне на такива паркоместа и това е първата крачка в тази посока, като се намали времето за ползването им в рамките на работното време и работната седмица.


Още по темата: общо новини по темата: 264
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пловдивска община за съжаление е много изостанала по темата електрическа мобилност. В момента дори не могат да глобяват коли с ДВГ, които са спрели на място за зареждане, но са се втурнали да гонят електромобилите на Спарк от центъра... Нито имаме еко градски транспорт... Много назадничево мислене!
0
 
 
Просто можеше за обозначени фирмени коли да няма безплатна синя зона, без значение вида задвижване, докато гражданските електрически коли да бъдат освободени от таксуване след третия час. Ясно е като бял ден, че целта е да се бърка в джоба на обикновените водачи на електрически коли, а не да се пресича безплатното паркиране на фирмените возила.
0
 
 
Б*ти глупостите!!! Общината едни колелета не можа да пусне....сега се сърди, че видиш ли някой печелил на гърба, заради електичките????? Аууу как им завидяха? И щото ползвали 1 место от 50-100 на улицата и хайде да ги ударим, ама покрай тях ще вземе да ударим и всички хора дръзнали да дадат сума пари за електричка...То е ясно, че авантата за електричките ще спре по някое време, ама поне изчакайте да станат 10-15% от всички коли, а не сегашните 0.0005%!!!
0
 
 
Хахаххаха след третият час минават на нафта! Идиоти! Това не го казвайте на никой в европа! Малоумници!
0
 
 
Ощетява джоба на Г-н Кмета и общината, но на никого не му дреме дали ощетява гражданина? По нормалните държави пари ти се дават да си вземеш ЕВ, тук се чудят как да те спрат да го направиш...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: