ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Паркингът до Колодрума ще се използва от граждани срещу 1 лев на час
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 25.02.2020Коментари (3)5062
Гражданите вече ще могат да използват общинския паркинг до многофункционална спортна зала "Колодрума“ срещу 1 лев на час. За това съобщи ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. Въведена е електронна система, която ще даде възможност на шофьорите да паркират, като за целта ще се използва пълният капацитет на съоръжението от 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално табло на входа ще ориентира и ще показва колко от тях са свободните.

"До момента паркингът се използваше само при мероприятия в Колодрума. Взехме решение да дадем възможност на хората да го използват и през останалото време“, сподели Тодор Чонов и посочи, че желаещите могат да подават заявление и за месечен абонамент, като таксата, която ще трябва да заплатят е 50 лева.

"Подаването на заявление е на място в общинското предприятие "Паркиране и репатриране“, на ул. Христо Г. Данов“ № 28, а картата я издаваме веднага“, заяви директорът Ненко Калакунов. Той уточни, че електронната система чете регистрационните номера на автомобилите за месечния абонамент, а бариерата се вдига автоматично. "Паркингът може да се използва от хората, които живеят или работят наблизо,“ допълни той.

Въпреки че няма да има жива охрана на паркинга, община Пловдив е осигурила 24-часово видеонаблюдение със специални камери, чийто обхват е върху целия обект. При възникнал проблем гражданите ще могат да сигнализират веднага на телефон: 0893 633 304.

"Желанието ни е по този начин да урегулираме паркирането в зоната и да възпрепятстваме безразборното спиране на автомобилите в зелената площ, която е в непосредствена близост. Заради непрекъснато паркиралите коли се е превърнала в непривлекателна тъмна, прашна или кална зона, когато е дъждовно времето“, коментира още Тодор Чонов.

Той разпореди в най-скоро време служители на ОП "ОКТ“ да поставят знаци и табели, които указват да не се паркира на нерегламентираните за това места. За по-голяма безопасност ще се сложат и антипаркинг колчета, а от другата седмица служители на "Общинска полиция“ ще минават да глобяват на място нарушителите.

"Ще ограничим достъпа на автомобили до зелената площ, като поставим бетонови блокове“, обясни Пламен Вълков, директор на ОП "ОКТ“.

Начините на заплащане след края на престоя на паркинга са с банкноти, монети или с дебитна карта. При събития в многофункционална спортна зала Колодрума паркингът ще се използва свободно, като престоят няма да се заплаща.

В началото на месеца община Пловдив даде възможности за регламентирано паркиране, като отвори за граждани бившия наказателен паркинг до Гребната база. Използването му е също 1 лев на час и 50 лева месечен абонамент.


Още по темата: общо новини по темата: 264
16.04.2024 »
01.04.2024 »
10.01.2024 »
05.10.2023 »
28.08.2023 »
15.08.2023 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какви зелени площи бе малоумен некадърник. Като 1 година беше депо на Драгиев и Ко и им дишахме праха нямаше проблем. Това трябва да е допълнителен паркинг към залата или не можеш да смяташ, 4000 зала с 189 паркоместа как е а. Вземи си подавайте оставката до де е време вкупом всичките некадърници барабар с кмета и областния управител до де не сме ви измели.
-2
 
 
А, така! Пловдивчани не дадоха ли достатъчно милиони за тази така наречена зала, която не става за нищо и си стои затворена през цялата година, та сега да плащат и за паркинг? Алчността на Зикито е безгранична. Ограбването на града продължава. Този паркинг трябва да е безплатен, та поне малка полза да има от тоя мавзолей за 60 милиона. Ама на Зикито сигурно от София така са му казали: Взимай им парите на будалите в Пловдив. Браво на нас, снабдихме се с кмет слуга на шопите. Евала, големи сме...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: