ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Отврат! Кучешки ла*на и поразии из пловдивски паркове и детски площадки!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 31.05.2018Коментари (19)8418
За отъпкани от кучета цветя, прегризани млади дръвчета и маркучи от поливни системи алармира директорът на ОП "Градини и паркове“ Стоян Алексиев. По думите му много собственици на домашни любимци изобщо не се съобразяват с общинската наредба, която регламентира техните права и задължения. Вместо да разхождат кучетата си на специално предназначените за целта места, те ги пускат свободно да газят зелените площи по парковете и градините и дори детските площадки.

Сутрин след тях остават толкова екстременти, че работниците на общинското предприятие едва смогват да ги почистят. Същото е и около дърветата по булевардите, особено около крайбрежието на Марица, край училища, детски градини и ясли. Замърсяването най-често става рано сутрин и късно вечер, когато стопаните специално извеждат четириногите си приятели "по нужда“.

Има съвестни собственици на домашни любимци, но повечето не спазват  приетата от Общинския съвет наредба, в която е регламентирано  присъствието на куче домашен любимец на обществени места. Изрично е посочено, че те трябва да събират и изхвърлят кучешките екстременти в съдове за отпадъци. Забранено е присъствието и разхождането на домашни кучета на територията на детски градини, ясли и училища, здравни заведения, обособени детски и спортни площадки.

Забраната се отнася също за територията на градските паркове и градини или отделни части от тях, които не са определени със заповед от съответния районен кмет за разхождане на кучета домашни любимци, както и на всички други места, обозначени от общината със забранителни знаци. Предвидената за тези нарушения глоба е в размер на 100 лева.

От "Градини и паркове“ призовават всички собственици на кучета да спазват правилата, както и другите граждани, ако станат свидетели на нарушение, да направят забележка без да влизат в конфликт. В електронните сайтове на всички районни кметства са посочени терените, предназначени за свободно разхождане на домашни любимци, и обособените и оборудвани кучешки площадки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблема е в стопаните, а не в кучетата. И в Ню Йорк, и в Лондон, няма парк, в който да е забранено за кучета, но няма шанс да видите каквито и да е следи от тях.
0
 
 
В Градската градина едно подобие на човек изпълнено с транс мазнини отвсякъде , не че това е важно но , държа да отбележа може там да е разковничето. Неговия домашен любимец се изходи до обособена детска зона и в непосредствена близост до детето ми. На въпрос няма ли да си събереш версията . Трансмазнйоча най - демонстративно отказа с предлог че отива да си вземе торбичка за целта. Неговия спътник , някво леко започнало да взима аминокиселини Леке излива бирата и цитирам : Много го пазите тоя парк. Това в преразказ от приятелката ми след което минава покрай нас най - доблестния орган на реда чичката от Общинска охрана. И му преразказвам набързо ситуацията. Той веднага контрира . Нямам правомощия за да го глобят . И аз се замислям добре де аз рџ’© отида и направя същото като рџђ• ще имаш правомощия да раздадеш ред. И винаги забелязвате когато някой полегне на пейката и веднага влизате в ролята на шерифи а , пред рџ’© сте по - ниски и от тревата. И така нататък лошото е че приказката няма край. И същевременно слушам колко велик народ сме били да така е били сме ,дано пребъдем.
0
 
 
Единствената кучешка площадка в района на "Марица-Юг" осъмна разградена. Това бе единственото обособено място за кучета, в което домашните любимци можеха да тичат на свобода, без да са на каишка. Стопаните вече не могат да пускат домашните си любимци на тази площ, тъй като неизвестно лице отнесе половината от телената мрежа, която ограждаше пространството, със себе си. Хората в района коментират, че мрежата е срязана с ножица и това личи по острите и ръбове. Очевидно са правени опити да се свали и другата част от ограждението, съдейки по извитите телове и навитата на руло в едната си част мрежа. "Учудени сме изобщо, че металните колове, на които се закрепва оградата, все още са тук. Не виждаме логика в действията", коментираха младежи, които разхождаха домашните си любимци по крайречната алея. Припомняме, че точно толкова мистериозно изчезна и пейката, която бе поставена в ограденото пространство. Защо не коментираме как градини и паркове унищожиха единствената площадка в района за да бутнат прословутите си дървета !?
0
 
 
Всичко е комплексно и всичко си зависи от хората. Виновни са и собствениците на кучета, и институциите! Вече си има обособени площадки за кучета- собствениците там да си разкарват кучетата или, ако кучето им се изходи в детска площадка, до се взима *** с пликче и се хвърля. Ако отидете в друга държава и вашето куче така се изходи на пътя и вие не си го почистете, веднага ще ви глобят, но нали сте в България- то кво ми дреме! Относно институциите- може би трябва да направят повече и по-големи площадки за кучета, а това се изчислява на база регистрирани домашни любимци в съответния район. Относно уличните животни- и за тях трябва да се погрижат институциите, защото уличното куче се изхожда, където намери. Така чееее всички са всичко са виновни! Най-вече липсата на морал и възпитание у някои хора. Защо , като отидете в чужбина и всичко изпълнявате, без да правите своеволия?? Защото там си има ред и КОНТРОЛ, които биват спазвани от всички! А тук- инситуциите спят, почесват се и вие какво си казвате- ха, не ми пука и се започва с цветните псувни! Докато всеки един от нас не си оправи собствения "двор", да не очаква , че ще оправи двора на съседа си. А българинът това прави- гледа комшията, а себе си не погледнал!
+1
 
 
А кой ще събере екстраментите на уличните псета? Те също произвеждат такива. Стига сте плюли домашните кучета.
0
 
 
Не че нещо,но решението е - ГЛОБИ,ГЛОБИ и пак ГЛОБИ.И говоря за "солени" глоби,които да се събират реално и в най кратки срокове.За поставянето или по точно за НЕпоставянето на намордници също.
+2
 
 
Докато не се организира качествена общинска охрана/полиция, проблема няма да се реши. Нужни са реални крути мерки срещу нарушителите, иначе жалко за Пловдив. Наложително е полицаи респ. охранители да пазят наистина парковете, ДГ-ни , училищните дворове, спортните и детските площадки не само заради кучетата, но и заради редовната злоупотреба с общинско имущество в града ни, платено с нашите данъци.
+4
 
 
Директорът "алармирал"... Градини и паркове "призовават"... Значи директора на Градини и паркове, вместо да "алармира", не може ли да каже на другия директор на Общинска охрана, да си върши работата?! Призовавали... след 5 часа, на кого да сигнализират, някой вдига ли си телефона?! Никой не може да се намери след 5. А кучетата започват срането след 8. Не трябва да "алармира", а да си свърши работата, да измислят нещо с другия гений. Не да "призовава" гражданите да направят нещо невъзможно, да пускат сигнали след 5 часа. На следващия ден и да дойдат (няма да дойдат), как ще докажат от кой е л****то?? Не и да моли кучкарите да не серат на пътя! Защото това няма да сработи.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: