ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриват обновения Археологически музей след няколко месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 01.04.2010Коментари (14)3860
Почти приключили са строителните работи по Археологическия музей. До септември той ще бъде официално открит. Това е крайният срок, който си е поставил директорът му Костадин Кисьов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Искам по-бързо да стане, до юли да е готов. Пловдивчани 17 години вече чакат", поръча Славчо Атанасов при днешната инспекция на музея.

Кисьов има намерение да изпълни кметската заръка, но не всичко е в ръцете на общината. Предстоят много комисии, от МВР във връзка с охранителните системи, и от министерството на културата. Цяла година например се е чакало полицията да одобри проекта за СОТ, така се е загубило времето от 13 януари 2008 до 13 януари 2009 г. Предстои монтаж на витрините, за което има проект - какви точно експонати, къде и как да бъдат поставени и каква охрана изискват.

Неузнаваема спрямо миналата година е напълно реконструираната вече зала за най-големите съкровища. В момента и панагюрската златна находка, и други още по-ценни 70 златни и сребърни накити и съдове, са в София. Води се тиха дипломация на различни нива за тяхното връщане в музея.

© Plovdiv24.bg
Девет са изложбените зали, като осем от тях са за постоянните експозиции, а една е предназначена за временни изложби на намиращите се в подземното хранилище от 2 декара 95 хиляди експоната. 5 хиляди ще са ценностите, които ще привличат в постоянните изложби.

"Близо 3 милиона струва реконструкцията на музея и всичко това са пари, дадени от общината. Нито една стотинка не е дала държавата и пак ще имаме най-модерния музей в страната", с чувство на гордост отбеляза кметът. Първата година след отварянето музеят ще бъде безплатен за всички пловдивчани.


Още по темата: общо новини по темата: 31
20.03.2011 »
29.12.2010 »
16.11.2010 »
16.11.2010 »
18.10.2010 »
18.10.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво! Този музей ще привлича адски много туристи и ще облагороди града ни! Адмираций!
0
 
 
Това е една пародия! Сградата, която е построена специално за Народно събрание, на Източна Румелия - трябваше да се запази, за да напомня, че Пловдив е бил европейска столица, макар и за малко ! Ако целта ,/с това преустройство/ е била изтриването на този спомен - то тя е постигната 100% !
+3
 
 
Норвегия ни ПОДАРИ 1 МИЛИОН ЕВРО за да си стегнем античния стадион, тази гад Главчо Атанасов на практика подари Античния форум на някакви "инвеститори", за да построят отгоре грозна и евтина постройка тип Капалъчарши. Сякаш въобще няма в Пловдив ИСТИНСКИ ИНВЕСТИТОРИ, КОИТО СТРОЯТ ИСТИНСКИ ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ, та трябваше главоча, селяндура и първокласния тъпанар Главчо Атанасов да подари едно от най-ценните неща, които имаме и които наистина доказват, че сме петия най-древен град на планетата Земя, на някакви псевдоинвеститори и крадци на безценна общинска собственост и памет. Тъкмо тези руини ни правят да приличаме на други вечни градове като Рим и Атина. Аз (за разлика от Главоча) съм ходил и в Атина, и в Рим и съм видял как умните хора пазят своите безкрайно цени археологически находки. В София при строителството на метрото сега откриха безкрайно по-малко ценни руини. И какво мислите направиха софиянци? Продадоха ги на някакви гадини за жълти стотинки, може би? Не, измолиха 30 милиона лева от правителството (или петнайсет пъти повече, отколкото ние ще получим от Норвегия по някаква тяхна програма за подпомагане) и ще ги реставрират и консервират, за да може да им се дивят чужденците, които ще ходят на културен туризъм там. Кой е повече патриот - норвежците или кръчмарския "войвода" Главчо Атанасов, кой милее повече за Пловдив и за България? Нещастник жалък, идва ми да те удавя в някоя от твоите "евротоалетни".
0
 
 
Като си такъв почитател на археологията, защо продаде Античния форум на Пловдив на частна фирма да строи Капалъчарши отгоре, бе гад мръсна кметска, а? Трите милиона лева за ремонта не ги е дала нито Общината, нито пък ти, нито държавата или Малкия Принц, а пловдивските данъкоплатци - аз, жена ми, съседите ми, роднините ми, съгражданите ми и всички, които плащат честно и почтено данъци в Пловдив. Нито една стотинка не е произвела и не е дала Общината - само ги харчи по най-безобразния начин.
+2
 
 
Всичко, което оттук е изнесено в София, трябва да се върне на Вечния Пловдив!
+1
 
 
браво- страхотна новина, и то не 1воаприлска шега (дано)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: