ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Откриха кой е виновен за замърсяването на река Марица!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:44 / 26.01.2020Коментари (18)87592
©
Източникът на замърсяването на река Марица е фирма, която преработва пластмасови отпадъци и събира вторични суровини, съобщи Нова телевизия. Сигнал за екопроблема бе подаден в събота. Заради замърсяването реката край град Стамболийски се изпълнила с мъртва риба.

Полицията, местните екоинспекции, Басейнова дирекция, ВиК - Пловдив и Областната дирекция по безопасност на храните се задействаха, хората получиха предупреждение да не ядат риба от реката, а от питейната вода бяха взети проби. Прокуратурата образува досъдебно производство по случая.

"Говорим за токсично замърсяване с много сериозни щети. Бързите тестове отхвърлиха наличието на цианид. Все още обаче не е ясно какво точно е опасното вещество във водата", каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Тя увери, че фирмата, причинила замърсяването, ще бъде глобена.

От ВиК-Пловдив пък съобщиха, че са ограничили водовземането от две помпени станции. От дружеството обаче уверяват, че пряка опасност за населението няма, тъй като водата за питейно-битови нужди се взима от по-дълбоко, а не от повърхността.


Още по темата: общо новини по темата: 18
26.07.2021 »
05.02.2020 »
05.02.2020 »
05.02.2020 »
04.02.2020 »
31.01.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е единствения нормален коментар. Никой не го интересува реалния източник на отровата. Даже не ги интересува дали ще потече по чешмите, или дали децата им ще пият от нея. Важно е да им се намери какъвто и да е виновник и той да бъде набучен на кол. Преди 5 дни по бтв излъчиха материал за р. Тополница, която също се влива в Марица между Пазарджик и Стамболийски. Замърсяването идва от Асарел. Ама кой го интересува. Набеждават фирма, която преработва пластмасата по безопасен за природата начин, а не го гори. Да не би след този инцидент да изкомандват, че пластмасата в тази държава, трябва да се преработва само чрез изгаряне?
-1
 
 
Стоп!!!Много бързото откриване на извършителя е доста странно. Това довежда до мисълта, че нещо не е наред. В България така се прави, като трябва да се скрие някой, веднага се намира жертва. Примери много. Клошар подпали Тютюневия град, малоумен ром уби журналистката, машинистиге виновни за Хитрино и много други. На мен лично не ми се вярва, версията за токсичното отравяне на Марица. Причинителят е друг. Не е възможно, цех за преработка на найлон да извърши такова огромно бедствие. Версията, че работници са измили няколко празни бидона с химикали и това е отровило водата в Марица е за малоумници. Такова огромно отравяне, може да се причини от авария в пречиствателна станция на Химически завод. Такъв в този район е "МОНДИ" Стамболийски. Не случайно всичката умряла риба е в района на Стамболиски. Това, че са намерени и няколко риби по нагоре на 2-3 километра,от Стамболийски, най вероятно умишлено са подхвърлени там. А огромното количество умряла риба е след мястото където има пречиствателна станция на "МОНДИ". Тук се прикрива умишлено престъпление срещу хората и околната среда. След тровенето на хората в района от "МОНДИ" дойде време и за водата.
+1
 
 
Солидна глоба и ликвидация на цялата фирма без право на обжалване.
+1
 
 
Няма нужда от коментар..по лошо,мръсно животно от човека няма...когато ние сами си го направим никой не може да ни го направи..дори да глобят тази фирма ще се върнат ли тези животни ????
на 26.01.2020 г.
0
 
 
Страшно си е,колкото и да се стремят да го завоалират и прикрият. Вместо да търкат наровете или отнасят разоряващи глоби, бизнесмени и чиновници си дерибействат и гаврят зад гърба ни.Недосегаеми, това са те, и някой пази и едните и другите. Прав си е Слави, приятели- Няма такава държава!
0
 
 
Прост народ, слаба държава бай Ганьо си прави каквото си иска,защото плаща едни пари и не го закачат инспекторите,ПРОСТ НАРОД
+7
 
 
Аз пък не мога да разбера защо глоба, а не изземване на цялото имущество, затваряне на фирмата и собственика в Белене да чука камъни докато не плати реката
+6
 
 
Аз недоумявам,как в 21 век ще получиш лиценз и разрешително за определен вид дейност без да е изпълнено най-елементарно условие за опазване на околната среда.Може да се нарече още ОВОС / ОЦЕНКА НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА/.но кой администратор си е затворил очите и най-безотговорно е РАЗРЕШИЛ да се трови питеен водоизточник??? Жалкото е ,че за ВСИЧКО ДРУГО СЕ МИСЛИ, НО НЕ И ЗА ХОРАТА? И едва ли глобата ще стресне собственика на на въпросното предприятие.Но не е само това.....Има частен хотел в Нареченски бани,чийто обратни води се изливат направо в течащата под него река. Представете си какъв" букет " се влива в планинската река?????
+8
 
 
Българска простотия,Българска мафия,Нема оправия в тая държава!!!!!Това ако стане в Германия...Така ще ги одрусат,че хем фирмата няма да съществува вече,собственика и управителя ще са в панделата с по 30 години затвор и отгоре на това ще са длъжници с милиони евра!!!А у нас,на човека му излиза по евтино да го глобяват всяка година в продължение на 50 години,вместо да си изгради пречиствателно съоражение,но при условие че го хванат че е той,защото напоследък даже и това немогат да свършат институциите..Незнаят Кой,Какво и Кога,Ама Защооо!?ЗАЩОТО е по високо стоящ от тях.Иии те така си циркулира живота в БГ на самотек,който на когото може,НО на данъкоплаттеца всички могат да се натискат и да го стискат докато не изцедят бедните хорица.
0
 
 
Сега трябва смотаняка който направи това на кол да го набучат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: