Осъдиха нападателите на сина на смолянския кмет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 11.04.2014
2133
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Иван Бижев на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Бижев е осъден да заплати на пострадалия Денислав Хаджиев сумата от 70 000 лв. за причинените му с деянието неимуществени вреди.

Подсъдимият Иван Бижев беше признат за виновен в това, че на 01.12.2012 г. в гр. Пловдив е направил опит умишлено да умъртви Денислав Хаджиев, като опитът е останал недовършен по независещи от волята му причини.

На подсъдимите Красимир Монов и Тодор Донев беше наложено административно наказание глоба в размер на по 2000 лв. за всеки от тях.

Те бяха признати за виновни в това, че на 01.12.2012 г. в Пловдив, като съизвършители, по хулигански подбуди, са причинили на Марио Мелемов лека телесна повреда, изразяваща се в отоци и кръвонасядания по лицето и отчупване на част от горната повърхност на четвърти долен ляв зъб, с което са му причинили разстройство на здравето - престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от НК.

Тримата подсъдими се познавали отдавна, като се срещали основно по нощните заведения в Пловдив. На 01.12.2012 г. около 1 часа тримата посетили заведението "Планета Пайнер" и към 4,30 решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. 

В един момент подсъдимите започнали без никакъв повод да се заяждат с Денислав Хаджиев и приятелите му. След кратко спречкване, Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев наръгал Хаджиев няколко пъти с нож. Приятелите на Хаджиев успели да го отведат в Хирургиите на "Пещерско шосе", където му била направена спешна операция и му била отстранена слезката.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).