Осъдиха двама за кражба на луксозен джип в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:45 / 23.04.2014
1212
Двама мъже са осъдени от Пловдивския районен съд за кражба на луксозен автомобил в града. Вчера велинградчаните Т.И. /30 г./ и С.Й. /22 г./ са били признати за виновни за това, че на 5 април проникнали противозаконно в "Ауди Q7" с намерение да го отнемат. 

Престъпните действия на мъжете около джипа, паркиран на ул. "Драгота", останали без успех в резултат от незабавната намеса на служители от ОДМВР - Пловдив. 

След получен сигнал около 1 часа, под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив, униформени от отдел "Криминална полиция" и колегите им от Трето РУП са заловили извършителите. Установено е, че Т.И. е с криминална регистрация за подобно престъпление и осъждан. От него и съучастника му са били иззети уреди за взломяване, електронни устройства за стартиране на автомобили от същата марка и мобилни телефони. 

По случая в Трето РУП е образуваното бързо производство по чл. 346, ал.2 от НК. С постановление на прокуратурата двамата мъже са били приведени в следствения арест. За извършеното престъпление на Т.И. е постановена присъда от 7 години затвор, а на С.Й. е наложено наказание лишаване от свобода за 3 години, с 5 години изпитателен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).