Осъдиха 5 данъчни измамници в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:08 / 13.10.2014
7702
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимите Костадин Ватралев, Асен Ватралев, Ангел Кьосев, Емил Алексиев и Григор Гърчев.

Подсъдимият Костадин Ватралев беше осъден на 2 години и 4 месеца затвор при първоначален общ режим, глоба в размер на 6 000 лв. както и конфискация на половината от притежавани недвижими имоти в с. Равда.

Подсъдимият Асен Ватралев беше осъден на 2 години затвор условно с 4 години изпитателен срок, както и отнемане на МПС "Опел Кадет".

Подсъдимият Ангел Кьосев беше осъден на 1 година затвор условно с 3 години изпитателен срок, както и конфискация на МПС "Ауди 80".

Подсъдимият Емил Алексиев беше осъден на 1 година и четири месеца затвор условно с 3 години и четири месеца изпитателен срок, както и конфискация на МПС "БМВ" и 1/3 от имот в с. Марково.

Подсъдимият Григор Гърчев беше осъден на 1 година и 4 месеца затвор условно с 3 години изпитателен срок, глоба в размер на 15 000 лв. както и отнемане на МПС л.а. "Ланча Делта" и "Опел Астра".

Те бяха признати за виновни в това, че през периода м.март 2009 г. - 16 ноември 2009 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление Костадин Ватралев като пълномощник на управителя на "Мобайл линк"ООД, Асен Ватралев в качеството му на управител на "Мобайл линк"ООД, в съучастие с помагачите Ангел Кьосев в качеството му на управител на "Кьосев автомобили" ЕООД с Емил Алексиев в качеството му на управител на "Солар Комерс"ООД и пълномощник на управителя на "ЕСА2"ЕООД и Григор Гърчев в качеството му на управител на "Кларима"ЕООД са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери за "Мобайл линк"ООД - 467 233 лв., като са потвърдили неистина в писмени декларации, които се изискват по силата на закон, като при водене на счетоводството са съставени документи с невярно съдържание - дневници за покупки и са отразени данъчни фактури, издадени от различни фирми, по които не е налице данъчно събитие и е приспаднат неследващ се данъчен кредит. 

Костадин Ватралев в качеството му на управител на "МАККОС"ООД с помагачите Емил Алексиев, Григор Гърчев и Ангел Кьосев е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери - ДДС в размер на 1 565 611 лв. 

Костадин Ватралев в качеството му на пълномощник на управителя на "Севън Хилс" е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в размер на 37 298 лв. 

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимите признават фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).