ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Остава ли Пловдив без бетонния мост? Защо кмет и министър се скриха от неудобните въпроси?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 23.07.2020Коментари (6)17425
© Plovdiv24.bg
Министърът на транспорта Росен Желязков  подписа договора за началото на модернизацията на железопътната линии Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Министърът се срещна с кмета на Пловдив Здравко Димитров и с Красимир Папукчийски, директор на НКЖИ.

Очаква се обновяването на ЖП-възела да стартира през есента. Част от този голям проект е и т.н. пробив под Централна гара - Пловдив. С реализацията на проекта ще бъде съборен Бетонният мост в Пловдив. Средствата за модернизирането на железопътните линии Пловдив-Крумово и Пловдив-Скутаре и пробива под Централна гара са по европейски проект на НКЖИ.

Припомняме, че като цяло проектът "Развитие на железопътен възел Пловдив" е на стойност 224 870 976,80 лева, изграждането му обхваща железопътния пръстен около града под тепетата. Той предвижда модернизация на железния път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с осигуряване на габарит за електрифицирана ЖП-линия. Обновяване и усилване на съществуващите съоръжения, както и изграждане на нови на местата на тези, които са с изтекъл жизнен цикъл и недостатъчна носимоспособност.

Планирано е изграждане на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и изграждане на пасарелки или пешеходни подлези. Проектирано е и изграждане на шумозащитни съоръжения в зоната на урбанизираните територии. Предвижда се доставка и монтаж на нови маршрутно-компютърни централизации за гара Скутаре.

На срещата бяха поканени само определени медии, а най-четаната в града и други, които си "позволяват" неудобни въпроси, не бяха повикани.

Големият въпрос е защо? В редакцията на Plovdiv24.bg имаме теория! На практика Пловдив е на път да остане без една от най-големите си и важни транспортни връзки.

Става въпрос за бетонния мост. По всичко личи, че държавата няма намерение да поеме построяването на ново съоръжение, на мястото на неотговарящия на изискванията съществуващ мост.

Мостът пада, държавата не е планирала да го построи. На всички ни е ясно, че общината не може на този етап да си позволи да финансира многомилионното съоръжение и по всяка вероятност кметът Здравко Димитров, дълго време след събарянето ще ни лъже относно построяването му, докато свикнем без него, агонизирайки в трафика, в опити да излезем от най-многолюдния район на Пловдив.

Всичко това е в сферата на догадките и предположенията, защото за пореден път си пролича "професионализма" на работещите множество ПР, съветници, протоколчици и прочие некадърници на общинска хранилка и умишлено или не на срещата на кмета с министъра бяха поканени само удобни медии.

Така въпросите останаха незададени!


Още по темата: общо новини по темата: 23
19.10.2023 »
13.02.2023 »
15.08.2022 »
15.08.2022 »
15.08.2022 »
29.05.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Безумни решения!Ако започнат,каквото са решили,ще се унищожат готови и удобни съоръжения и ще останат едни огромни ями,които ще се пълнят с дъжд и сняг и така ще си останат.Ходим в чужбина да се възхищаваме на вековни дворци и старини,а тук сгради 30-40 години се рушат унищожават!Пловдив е стар чудесен град и всичко ново трябва да се строи,съобразявайки се с особеностите на съществуващите сгради и улици!
0
 
 
Не мога да разбера, защо трябва да се бута моста? Защо Централна гара трябва да е проходна, зощо не я направят затворена. В много европейски градове като Берлин, Буда Пеща (Келети), Букурещ и много други не са проходни,эт където влизат, от там излизат и така няма да минават влакове под моста.
0
 
 
На кой му вади очите и какво иска -пак да има крадене
0
 
 
Защо да бутат нещо здраво, за да го правят наново? Това е безсмислено, освен ако целта не е крадене на пари.
0
 
 
Падне ли моста, пада Бойко! Това е рефрена, който остатъците на червенугите в Пловдив повтарят с надежда да се случи. Папукчийски им е надеждата да им помогне. Той обеща на кмета да проектира и построи нов мост на местото на "бетонния", но както очаквах се е отметнал!!! Той е "машата " на ШИШО в ж.п. транспорта. До сега му е подарил няколко стотин милиона евро от европейските фондове за скоростните линии на маскирани негови фирми. Той е рожба на мутрата Петър Мутафчиев, който продаде пловдивската сточна гара на друга мутра- Ветко Арабаджиев. Странно как министър Желязков не вижда тези връзки?!? Ако падне моста, градът се "зашива" същия ден до степен на пълно замръзване и блокиране на всяко придвижване. Градси транспорт, линейки, таксита, пожарни, аварийни коли стават безсмислени. Тогава протестите в София на Бойко ще му се сторят като пионерска манифестация. На селските гари Тодор Каблешков, Стамболийски и още няколко други Папукчийски построи по за няколко милиона всеки бетонови надлези. Само за Пловдив се бута съществуващ мост, без възстановяване! Това е провокация към града. Подлезът под гарата е една безумна авантюра с много рискове, без да замества сегашния мост! Здравко, страхотна битка трябва да поведеш за града ни -като за Шипа!!! Пловдив е бил провинция само на римляните не и на София! Зави им го! Не се давай! Остави си пожизнен паметник, спаси този мост!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1558) 16%
Спас Гърневски (1357) 14%
Д-р Иван Чомаков (923) 10%
Славчо Атанасов (2511) 26%
Иван Тотев (2485) 26%
Здравко Димитров (851) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: