ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Още подробности за скандалния случай с провалената екскурзия на пловдивски ученици
Автор: Васил Динев 12:31 / 14.10.2018Коментари (8)23791
©
Темата за провалената ученическа екскурзия заради комисионни, за която Plovdiv24.bg съобщи вчера, търпи развитие. Туроператорката внесе още малко яснота по случая във Фейсбук:

Разговарях с адвокат, имам покана и за участие в телевизия. Просто тези "дами" не попаднаха на човек. Потресе ме лекотата, с която решиха да лишат 90 деца от екскурзия, защото "ценовите условия не ги устройват". Впрочем цената на пакета "Чудесата на природата. Източни Родопи" беше 25 лв. на дете. А маршрутът: Пловдив-с. Бели пласт-Кърджали-с. Зимзелен-Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 2
16.10.2018 »
13.10.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Драги коментиращи, ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ ??? Абсолютно неадекватно е поведението на другарките, напълно сигурен съм, че се е случило точно по описаният сценарий, защото това е много стара практика в българските училища! Така даскал не се става!
0
 
 
Не е нормално учител да иска пари комисионна от туроператор! Крайно време е тази порочна практика да отпадне ,това си е чиста корупция. Коментирам защото съм сигурна , че нещата са точно както ги описва госпожата от фирмата туроператор. Мои приятели от други фирми са подавали оферти в това училище и ми казаха същото - учителките искат да спечелят повече от нас! Не е нормално децата ни да плащат комисионна на някаква учителка да си върши работата, за която и плащат заплата и командировъчни. Според вас нормално ли е учителка на която ние и плащаме "държавната заплата" да получава примерно от 50 деца от една елементарна екскурзия 50х10 лв. -500 лв. или от зелено училище 35 деца х 50-100 лева на дете /да такива са комисионните / ……?Не е нормално , както не е нормално служителите от държавната администрация да искат рушвети..катаджии, митничари, данъчни …айде да не изброявам всички. Ако им е малка заплатата на учителките да си сменят работата. Не може държавата да иска от една баба на пазара да има касов апарат , иначе е глобява, а на учител да взима хиляди под масата и да им се разминава. Докога………..?
+1
 
 
Тази служителка от небето ли пада? Естествено, че учителите ще преценят дали ще ходят с децата на екскурзия или не. Тези екскурзии винаги са в извън работно време. Учителите носят отговорност за децата 24 часа в денонощието, когато са на екскурзия и това не се заплаща от училището. Естествено, че ще има комисиона от туроператора. Как иначе да стимулират учителите да оставят семействата си и да отидат на екскурзия с деца за които носят отговорност. И то в извън работно време. В този случай може и друг туроператор да е предложил по-добри условия. А нищо чудно и някой служител да е искал цялата комисиона за него, включително и тази на учителите.
+4
 
 
Абе имам чувството че истината не е тази която се представя от туроператорката. Потърсете и мнението на учителите. Правят се едни внушения, пък никой не търси другата страна. От опит знам че, виновната страна започва да търси сензации с жалби до различни институции. Някой е искал да спечели май на гърба на децата, и след като не го е огряло започва с писма до медии и участия. Вижте и офертите на другите туроператори. Може и да са били доста по-ниски
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: