ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оправданият за грабеж Максим Савов осъди прокуратурата за 70 000 лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:45 / 30.10.2012Коментари (5)3025
©
Оправданият за грабеж Максим Савов осъди прокуратурата за рекордната сума от 70 000 лева. Решението е на Апелативния съд в Пловдив, който призна, че 27-годишният компютърен специалист е лежал незаконно в ареста, а срещу него е водено наказателно производство за грабеж. След близо година водене на дела Максим Савов е оправдан напълно.
 
Историята започва  на 13 януари 2010 г., когато е арестуван в магазин на бул. "Мария Луиза", докато купува цигари и кафе. Опитва се да обясни, че е станала грешка. Получава отговор: "Млъквай бе, наркоман". Касиерката твърди, че точно Максим Савов е мъжът, който я е заплашил с нож и е откраднал 484 лева от оборота на магазина. Максим Савов е задържан под стража, а срещу него започва съдебен процес.

Въпреки твърденията на Максим Савов, че по време на обира е бил в компютърна зала, въпреки доказателствата за това му твърдение, той остава в ареста и е осъден от Районен съд- Пловдив.

Едва пред Окръжния съд доказателствата за невинността на Максим Савов натежават. Изискани са записите от охранителните камери. Назначената съдебно-техническа експертиза, извършена от Националния институт по криминалистика и криминология към МВР, доказва, че извършителят на грабежа е бил 10-12 см по-висок от Савов. Взети са под внимание и множеството свидетелски показания в полза на Максим.
 
На 20 януари 2011 г. Пловдивският окръжен съд оправда Максим, а ВКС потвърди оправдателната присъда. По време на всяко заседание Съдебната палата осъмваше обградена от фенове на Савов с плакати: "Свобода за Макс". Техен организатор и инициатор неизменно беше приятелката на Савов Ксения Кузманова. Тя организира и специална група във Фейсбук в защита на любимия си. Междувременно борбената Ксения, която сама се грижи за детето им с Макс, стана инициатор и на митинга на майките преди седмица пред Общината.
  
До месец се очаква ВКС да сложи окончателно край на съдебната сага Максим Савов. Решението да получи обезщетение от 70 000 лева в момента се оспорва и от незаконно задържания компютърен спец, и от прокуратурата.

Източник: ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Mejduzvezden Vader Varna
премахни филтъра

0
 
 
Здравейте при мен в момента се получава почти същото нещо тъй като аз бях несправедливо обвинен от варненската полиция в лицето на второ РПУ на МВР-Варна чрез подправени показания на свидетели като полицията умишлено и съзнателно е накарала единия свидетел да лъжесвидетелства срещу мен и също да даде показания от името на баба си, която изобщо не е била разпитвана, както и да я разпише от нейно име в протоколите за показанията и по този начин е сформирано обвинението срещу мен и моя съпроцесник иние бяхме признати за виновни от съда за нещо в което аз нямам никаква вина. Свидетелите също им казват това на съда, но никой не се интересува вече от истината! Който иска може подробно да се запознае с моя случай от форума на сайта lex.bg от този линк: http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=61557
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Парламентарни избори 2024
Презастрояването на Пловдив
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: