ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опера, цирк и танци за децата - на открито в парк "Рибница"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 28.05.2021Коментари (0)1502
Истинско приключение в света на изкуството очаква малчуганите през почивните дни по време на Панаира на кулинарното изкуство "Етно кухня на колела“ и детския фестивал "Синьо лято в Пловдив“ 2021. Паралелно с панаира, на откритата сцена в парк "Рибница“ децата ще могат да гледат различни спектакли. "Изкуство от децата за децата" е основното мото на събитията, които са част от Културния календар на Пловдив.

Заради неблагоприятните метеорологични условия в петъчния ден, официалното откриване на фестивала ще бъде от 16 часа тази събота (29 май).

Старт на културната програма ще даде ангелогласната Мелек Ерен. По време на тежката за всички ни 2020 г. тя записа и своя първи клип на една от най-прекрасните, любими и докосващи сърцето български народни песни – "Лале ли си, зюмбюл ли си“. Специален гост на панаира и детския фестивал ще бъде и Балетен танцов център "Грация" от Казанлък, чиито хореограф Алла Ангелова е възпитаник на московския държавен университет за култура и изкуство. Децата от центъра участват в редица международни фестивали и конкурси, а по време на панаира в Пловдив ще представят традиционни танци на народите в спектакъла "Етно сцена на колела“.

Веднага след официалното откриване гостите на панаира ще могат да гледат музикалния спектакъл на Академията на Госпожа Опера "Вълкът и седемте козлета",  в който ще вземат участие над 70 деца. Подпомагани от артистите на Опера Пловдив, децата от академията са главен разказвач на историята. Пеейки, танцувайки и играейки те създават един  забавен и поучителен музикален спектакъл. 

Най-вълнуващото нещо за малчуганите ще бъде да видят оживели техните познати герои от класическите приказки. Освен Вълкът, Славей Горски, Уху-Буху, Козата Майка и всичките седем щури козлета, те ще се запознаят и с един много забавен дресьор на кучета, а също и с безброй мили, сладки и весели горски животни, които ще превърнат сцената в една пъстра въртележка от много музика, песни, танци, вълнуващи развръзки, хумор и неочаквани обрати. Режисьор на спектакъла е Александра Савова.

Малко по-късно на сцената на "Синьо лято“ ще се качат и децата от единствената в България Национална школа по Атракционни Изкуства, за да покажат своя талант в жонглирането, огненото шоу и клоунадите. "Изненадите, които ще представим за първи път на детската публика в Пловдив са много и включват почти всички циркови атракции", разказа ръководителят на школата Бойчо Костадинов. Националната школа за атракционни изкуства съществува 26 години и в нея се обучават над 40 деца на възраст от 5 до 18 години. Школата има  отличия от най-големия международен форум за атракционни изкуства във Венеция - Златната корона на ,,Орфей",  национална награда “Икар-2015", както и първо място от международния фестивал за млади таланти ,,Гранд При" в Созопол.

Най-малките зрители и техните родители ще имат възможност да се запознаят и с едно от най-интересните издания за деца на българския пазар, което ще бъде част от "Библиотеката на колела“ в съботния ден. Помагалото по история "Моята България“ на Фондация "Българска памет“ и издателство "Просвета“ ще представи лично известният български меценат и филантроп, Мъжът на годината за 2019 г. Д-р Милен Врабевски. Специален поздрав за всички родители, довели децата си на празника, ще поднесе Пламен Койчев – възпитаник на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков“.

За да е пълно преживяването за децата, известният италиански Маг Алфонсо Серджо ще продължи със своето уникално шоу.  През целия ден публиката ще може да хапва и от вкусните закуски, приготвени по домашни рецепти в кухните на арменската, руската, турската и еврейската общност, както и истински италиански сладолед.

Много празнични концерти, игри, пленери и томболи с големи награди, ще има и в неделния ден в парк "Рибница“. Не пропускайте да подарите на децата си тези незабравими дни, посветени на изкуството, усмивките и приказните забавления.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (897) 16%
Спас Гърневски (805) 14%
Д-р Иван Чомаков (549) 10%
Славчо Атанасов (1477) 26%
Иван Тотев (1508) 26%
Здравко Димитров (490) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: