ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Официална делегация от Щутгарт посети Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 23.06.2018Коментари (0)2697
"През последните години Пловдив се радва на много немски инвестиции, които подпомагат развитието на икономиката на региона“, това заяви заместник-кметът Златин Велев по време на среща с официална делегация - членове на Бундестага, кметове и представители на местната власт от немския град Щутгарт. Гостите бяха доста активни и не спираха да задават различни въпроси, свързани с успешното управление на града под тепетата. В разговорите се включиха и Виктор Янков, заместник-директор "Международна дейност“ във фондация "Пловдив 2019“ и Таня Йорданова от Общински институт "Старинен Пловдив“.

Основните теми, които се разискваха, бяха свързани с развитието на транспортната система, проектът Европейска столица на културата 2019 и туризъм.

"Едно от най-добрите постижения в областта на транспортната политика през последните две години е изграждането на интермодалния терминал, който позволява да се прехвърлят стоки от ЖП към автомобилния транспорт“, уточни заместник-кметът Златин Велев. Той запозна гостите със спецификите на местния транспорт и развитието му през годините в съответствие с потребностите на жителите на града.

В Пловдив хиляди хора използват транспортната мрежа, като тук се включват и жителите на съседните общини, които всеки ден разчитат на инфраструктурата, образователната, здравната система или просто участват в пазара на труда.

"Линии на градския транспорт в Пловдив обслужват и съседните общини, както и индустриалната зона“, обясни още заместник-кметът Златин Велев. Той не пропусна да отбележи тясната транспортна връзка между Пловдив и региона, както и изграждането на новите пътни артерии, които ще намалят времето, за което хората се придвижват.

"Спечелването на титлата Европейска столица на културата дава друг смисъл при създаването на новата европейска история на Пловдив. Стремим се да отправяме силни европейски послания, а мотото ни е "Заедно“, сподели на свой ред Виктор Янков, заместник-директор "Международна дейност“ във фондация "Пловдив 2019“.

На кратко той обясни за бюджета на проекта и спечелването на наградата "Мелина Меркурий“ на стойност 1,5 милиона евро, проектът "Кирилизирай се“, превръщането на "Капана“ в квартал на творческата индустрия, включването на тютюневия град и инвестициите за обособяването на културни центрове, които да се използват за проекта – Европейска столица на културата и след 2019 година, където ще се реализират и няколко немски проекта.

Виктор Янков посочи и един добър пример за устойчивостта на проекта с немския град Есен, който е бил ЕСК през 2010 година и който и до днес годишно привлича много туристи. "Това е и нашата цел с Пловдив“, заключи той. Гостите от Щутгарт се интересуваха и от привлекателността на Пловдив като туристическа дестинация.

"Броят на нощувките от чуждестранни туристи се увеличава всяка година. Пловдив се радва на все повече посетители от Средиземноморските страни, като напоследък се наблюдават такива от Израел, Румъния у Русия“, уточни Таня Йорданова от ОИ "Старинен Пловдив“. Пловдив има и добри връзки с близките по-малки общини, които предлагат различен вид туризъм - спа, селски, ски. След срещата делегацията от Щутгарт се разходи из Пловдив и посети основните туристически места.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: