ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общинските съветници няма да разследват смъртта на лъва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:07 / 05.11.2009Коментари (5)4031
© Plovdiv24.bg
В истинско шоу - дори в цирк, се превърнаха дебатите на общинските съветници по иначе сериозния въпрос да я има ли или няма съставената още в началото на мандата им временна комисия, която да разследва разпоредителните сделки от 1995 г. до 2007 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С мотивите, че комисията от самото си начало е незаконосъобразна и нецелесъобразна, тъй като Общинският съвет не е нито прокуратура, нито трибунал, за да се произнася  вместо компетентните органи, председателят Камен Шишманов поиска закриването й. Папката, предназначена за зловещи разкрития, и без туй била празна.

Даниела Желязкова веднага взе думата: "Пловдивчани са изпълнени с вълнение, любопитство, гняв. Чрез нас те очакват да стигнат до истината как са се случили определени сделки. Нецелесъобразно ли е да се проверява защо Пловдив загуби 14 имота в Стария град и още 6 терена с общо около 400 хиляди квадратни метра? Нима не трябва да се разбере истината за скандалното решение за преминаването на една огромна територия от парк "Отдих и култура" в ръцете на търговско дружество. Нахално е да се твърди, че такава комисия е нецелесъобразна. Работим ли ефективно, ще съберем достатъчно данни и има ли нарушения, тогава ще сезираме компетентните органи".  

Контрапредложение на Камен Шишмановото направи доц. Павлина Кацарова: не само комисията да продължи работата си, но да разследва и сделките след 2007 г., като до 31 май 2010 г. да излезе с доклад. Да се смени председателят и от състава й да излязат всички съветници, на които не им се работи по проблематиката. 
 
"Предлагам да се направи и обследване относно смъртта на лъва в зоологическата градина", постави началото на поредица екзотични предложения Георги Колев

"Не може да се допусне такова предложение за гласуване. Извън обхвата на комисията е, задачата й е да разследва разпоредителни сделки", възмути се Желязкова. 

"Моля да се изслушваме... Предложението ми е да допълним този предмет. Държа да се изяснят всички обстоятелства около кончината на лъва - къде е кожата, къде е главата", не й остана длъжен Колев и събра цели седем гласа "за".

По 5-6 гласа поне подкрепиха и идеите на Тодор Кръстев, всяка от които бе подлагана на вот поотделно: комисията да е постоянна; на нейно разположение да бъдат назначени сътрудници и експерти; да й се даде специално работно помещение, оборудвано с подходящи компютърни конфигурации, телефони и факсове; да й се осигури бюджет калкото на дирекциите "Общинска собственост" и "Стопански дейности" и т. н. Прието бе предложението му на всеки три месеца комисията да се отчита с доклад за разпоредителните сделки за година, като се започне от 1995-а.

Докато някои съветници негодуваха заради настъпилата веселба, други се превиваха от смях. "Остана свободно време и започнахте да подхождате несериозно към нашата работа", призна си председателят Илко Илиев и се зарече следващия път така да ги натовари с народополезна дейност, че да не им е до спектакли. 

Комисията продължава своята работа, пловдивчани няма да научат за лъва, но може пък други истини да излязат на светло. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като дори в немските списания Шпигел и Щерн попаднаха кой знае как секретни доклади на ДАНС, в които се описва чудовищната корупция в България, а всички ние я виждаме всеки божи ден (ТЯ ДОРИ НЕ Е ЗЛЕ ПРИКРИТА, А НАПРАВО ЯВНА, НАГЛА), единствено ВМРО и адвоката на двама от най-големите крадци на град Пловдив Гигов и Търев - Георги Колев (Земеделски съюз) смятат, че корупция в Пловдив няма и не е имало. Съветниците от ВМРО и онзи орангутан Илко се превиват от смях - на тях им е смешно - те се забавляват.
0
 
 
Ако аз трябваше да напиша обзора, бих го написал така: "В истински цирк превърнаха дискусията за съдбата на комисията, създадена да разследва всички скандални сделки на общината от 1995 г досега, адвоката на Гигов и Търев Георги Колев (Земеделски съюз) и "председателят" и Камен Шишманов (ВМРО)". "Председателят" на тази вече 2 години недействаща комисия Камен Шишманов (ВМРО) предложил тя да бъде закрита, понеже според него (и явно според ВМРО) скандални сделки в Пловдив няма и няма нужда нищо да бъде разкривано. Контрапредложение правят доц. Павлина Кацарова (ДСБ) и Даниела Желязкова (ГЕРБ) - не само да остане такава комисия, но и да се разширят правомощията и. Тук вече се намесва адвоката на двама от най-големите крадци на град Пловдив Гигов и Търев - Георги Колев (Земеделски съюз) и започва да говори глупости за лъва (с цел да удави с глупости важната дискусия). Накрая съвсем разумни предложения прави Тодор Иванов Кръстев (БСП), за да направи комисията действаща, а именно комисията да е постоянна; на нейно разположение да бъдат назначени сътрудници и експерти; да й се даде специално работно помещение, оборудвано с подходящи компютърни конфигурации, телефони и факсове; да й се осигури бюджет калкото на дирекциите "Общинска собственост" и "Стопански дейности" и т. н. Прието бе предложението му на всеки три месеца комисията да се отчита с доклад за разпоредителните сделки за година, като се започне от 1995-а. Докато някои съветници негодуват заради настъпилата веселба, други се превиваха от смях. Ясно е кои са се превивали от смях - адвоката на Гигов и Търев Георги Колев (Земеделски съюз) и тези от ВМРО и останалите по-глупави и безотговорни съветници. Много ми се иска ние пловдивчани един ден да се смеем последни. Недейте да слагате всички съветници в един кюп. По делата им ще ги познаете.
+2
 
 
Смешници:къде е главата,къде е кожата на лъва:ами много просто-на някой ваш другар на вилата или по-точно на стената,а главата пред камината!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: