ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината и съветниците посягат на парите за онкоболни. Взимат им 600 000!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:53 / 08.04.2020Коментари (61)39056
© Plovdiv24.bg
Изключително интересна сесия се очертава утре, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Някои от точките са скандални и се очаква да срещнат бурни дискусии и отпор от страна на здравомислещите съветници.

Такава определено е точката, с която се очаква да прехвърлят огромна сума от КОЦ-Пловдив към общината.

Но нека да започнем подред, за да ви покажем, че това е една добре планирана операция на общината, в която няма нищо случайно, нито извънредно.

На 3-ти април ви информирахме, че ОбС-Пловдив се опита да скрие от Plovdiv24.bg, чрез погазване на закона, изваждайки от онлайн заседанието на правната комисия репортерите на Plovdiv24.bg.

Защо се опитаха да скрият заседанието? Защото на това заседание бе входирано скандално предложение на кмета Здравко Димитров и защитавано от заместник-кмета Илия Кирчев, като се предлага дарения над 20 000 лева да не се разпределят от общински съвет, а директно от общината. 

Защо общината иска да изземе функциите на общински съвет? Защо общината иска да разпределя дарения, без да се допитва до общински съвет? Тези въпроси зададохме тогава.

Естествено, в местната политика, откакто Здравко Димитров е начело на Пловдив, няма нищо случайно.

Така стигаме до развръзката. Със свое писмо до общината, управителят на КОЦ-Пловдив уведомява общината, че може да бъдат опуснати 800 000 от средствата на онкологичното лечебно заведение за нуждите на общинския кризисен щаб. (вижте писмото тук).

На базата на това писмо, заместник-кметът Илия Кирчев възлага на управителят на КОЦ-Пловдив да закупи техниката, необходима на двете общински болници МБАЛ "Св.Панталеймон" и МБАЛ "Св.Мина" за борба с коронавируса, като му позволява закупената техника да е на стойност 600 000 лева от парите на КОЦ-Пловдив.

В същия документ по-надолу е описано и необходимото оборудване, от което двете болници се нуждаят да им бъде закупено с парите за онкоболни.

Прави впечатление, че немалка част от нещата, поискани от двете болници, не са пряко свързани с борбата с епидемията от коронавирус.

Много е важно да се уточни, че в условията на извънредно положение, управителят на КОЦ-Пловдив не е длъжен да провежда тръжни процедури за техниката, която ще закупи. Може да проведе пряко договаряне с продавачите.

Защо е необходимо да се посяга на парите за онкоболните в Пловдив и областта? КОЦ-Пловдив обслужва над 50 000 онкоболни.

Не е ли по-правилно общината да намери необходимите пари за закупуване на необходимото оборудване. Не е ли по-правилно кметът и заместник-кметовете, които само преди няколко седмици си вдигнаха драстично заплатите, да се опитат да намерят резерви в бюджета и да осигурят символичните за Пловдив 600 000 лева, вместо да ги взимат от така нуждаещите се онкоболни?

Ако до края на годината общинарите, които си вдигнаха драстично заплатите, се лишат от увеличението си, парите ще стигнат за закупуването на необходимата техника!

Репортер на Plovdiv24.bg разговаря с управителя на КОЦ-Пловдив д-р Парашкев Цветков. Изненадващо или не той се чувстваше изключително некомфортно от въпросите, които му задавахме. Той категорично заяви пред наш репортер, че не става въпрос за дарение, а за заем към общинския щаб. Съвсем друго обаче пише в писмото, там никъде не се споменава за отпускане на заем, нито кога и как ще се връща този заем.

На всички останали въпроси д-р Парашкев Цветков отказа да отговори, под предлог, че нищо не е решено и предстои да се обсъди със щаба. С кой щаб обаче, д-р Цветков и това не знаеше, като заяви, че може да се обсъжда и с националния щаб.

Очевидно е, че архитектите на тази финансова операция не са запознали д-р Парашкев Цветков с всички подробности и само са го информирали, че ще му вземат една немалка сума. Защото за разлика от самият директор на КОЦ, от писмото става ясно, че всичко е обсъдено и решено от общинския щаб.

За нас, в редакцията на Plovdiv24.bg, няма съмнение, че става въпрос за поредната схема, съшита с бели конци, от кмета Здравко Димитров и икономическият кръг, който командва част от заместниците му. Ние обаче не сме правораздавателен орган, ние само можем да информираме пловдивчани, какво правят техните подчинени в общината.

Морално и правилно ли е общината да взима парите на онкоболните, за да се бори с кризата от коронавирус? Това утре трябва да решат съветниците.

Plovdiv24.bg ще публикува имената на всеки един от съветниците и как той е гласувал за тази точка. 

Ние смятаме, че е правилно пловдивчани да знаят, кой лично е допринесъл за орязването на парите за онколечение в Пловдив и региона. Ние смятаме, че самите онкоболни имат право да знаят, кой лично е допринесъл да се отнеме огромна сума от тяхното лечение.


Още по темата: общо новини по темата: 194
27.01.2023 »
08.11.2022 »
01.11.2022 »
14.10.2022 »
27.09.2022 »
27.09.2022 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ееееее социалисти нямате почивен ден ???рџ?ґрџ?ґрџ?ґ
0
 
 
Съсипаха го този град. Пак не случихме на управници! Аман вече! Пак от най беззащитните, от най болните! Браво бе, браво!
0
 
 
То пък една Община, какво да очакваме от цървули? Вместо да даряват - те ограбват.
0
 
 
Това е грехота. След като има такъв свободен ресурс, защо онкологията не закупи някаква нова апаратура за болните там?
+2
 
 
Нищо не става от тия!Едно голямо НИЩО!!!🤮
+1
 
 
За това аз ще платя за процедура 350лв. Онко болен съм. За да имам още малко живот. А ти ??????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: