ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община и синдикати се изпокараха за мястото на протеста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:39 / 13.12.2011Коментари (4)3158
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Зам.-кметът Александър Държиков не разреши на синдикатите да организират митинг пред сградата на областната управа в Пловдив, където утре ще се проведе изнесено заседание на Министерския съвет. В телефонно обаждане и последвало писмо до лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ в Пловдив Атанас Кръстев и Татяна Миран пловдивският зам.-кмет обясни, че очакваното утре събиране на над хиляда човека пред областната управа ще наруши обществения ред и спокойствието на живущите в района граждани.

Община Пловдив ще издаде уведомително писмо до органите на реда, в което се разрешава митингът да се проведе, но не на площад "Никола Мушанов" пред областната управа, а на площад "Централен" в Пловдив от 9,30 до 16 ч. - съобщи зам.-кметът Александър Държиков.

Решението на общината провокира недоволството на лидерите на пловдивските синдикати. Атанас Кръстев от "Подкрепа" категорично заяви, че промяна на мястото на митинга няма да има и той ще е пред сградата на областната управа. Лидерът на КНСБ в Пловдив Татяна Миран обяви, че в протестната проява в Пловдив ще се включат синдикални членове от целия Южен Централен район - ще се съберат близо хиляда души от регионите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково, Асеновград, Стара Загора.

Протестната проява е срещу предлаганите от правителството промени, свързани с увеличението на пенсионната възраст и отнемането на класа прослужено време. В митинга в Пловдив ще се включат и представители на младежките синдикални структури, които се обявяват срещу увеличаването на студентските такси в университетите - уточни Атанас Кръстев. Протестът ще е мирен и ще завърши с връчване на декларация на представител на правителството - допълни Татяна Миран.

Източник: радио "Пловдив"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Последни въздишки на синдикатите по статуквото им - няма кремиковци, няма докери, няма мини и металургия а сега и в БДЖ им дърпат килимчето, парите ще секнат. Аз лично се надявам след 22 години "демокрация" най-накрая да проверят синдикатите за парите им и имотите. Там е мазало и никога не са влизали сметна палата, а НАП едва ли знае за съществуването им...
+1
 
 
Питам,се каква е разликата ,междо ,синдикалист, комунист, и терорист?И предлагам, на Атанас Крьстев, като ,има желанието да бьде пред общината, да вземе да се самозапали, и ще го призная запатриот, а не мекере на комунистите.
+1
 
 
Като не спазват закона ,синдикатите , бой по главите дьрвени.Много меко пипа тази власт.И се питам откьде ще сьберят 1000души. Имали ,още синдикати, исе питам щии интереси защитават?Да ходят, на цетралният площат, ида се радват на чистия вьздух, вьздухарите.
+2
 
 
Тая Миран нали гушна един апартамент от Глафчу- на данъчна оценка - още какво да и предложи града ...?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: