ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община Пловдив пуска автобуси до индустриална зона "Марица“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:48 / 09.02.2020Коментари (6)12511
©
Община Пловдив обмисля промяна на транспортната схема, като ще бъде направен сериозен анализ на необходимостта за осигуряване на градски транспорт до индустриалните зони, разположени в региона.

"Целта ни е да се намали трафикът, който влиза в града особено по отношение на автобусите, които превозват служите на компаниите в Тракия икономическа зона“. Това заяви ресорният заместник-кмет Тодор Чонов. Той посети един от големите заводи, близо до Пловдив, в който работят 950 служители.

В тази връзка ще бъдат анализирани нуждите на големите компании, графикът на транспортиране на техните служители и възможността да използват градския транспорт на Пловдив. В момента те прибягват до специален платен транспорт, който допълнително увеличава трафика, тъй като тези автобуси обикалят из целия град по няколко пъти на ден, за да събират служителите на фирмите. 

По думите на заместник-кмета Тодор Чонов общинската транспортна схема може да бъде променена, като се продължат маршрутите на автобусите на градския транспорт до индустриалните зони.

В "Сенсата Технолоджис" той подробно се запозна с производството и нуждата на служителите от редовен и качествен транспорт до тяхното работно място. В разговора си с управителя на фирмата Явор Николов се обсъди реалната необходимост от това. Възможно е да бъдат обособени спирки на пешеходно разстояние, тъй като в зоната се намират производствени бази на фирми, където допълнително работят още хиляди жители на Пловдив и съседните по-малки общини.

"Сенсата Технолоджис"  произвежда сензори за леката и тежка автомобилна промишленост и за медицината. В България има още един завод в Ботевград, където работят  4300 служители, а в София има развоен център за инженери, които разработват нови продукти за компанията. В Пловдив стартират с производство на сензори за налягане в спирачната система и в двигателя на автомобила. Днес компанията произвежда цели панели за управление на трактори, контролни панели в медицината за ядреномагнитен резонанс и компютърни томографи, както и близо 30 000 сензори на ден, които са предназначени за пазарите в САЩ, Европа и Азия.

Заедно с други компании в региона "Сенсата Технолоджис"   участва и подкрепя политиката на Община Пловдив по отношение на дуалното обучения, като имат подписано споразумение с Техникума по електротехника и електроника за обучение на ученици на място в завода.

"Наличието на все повече хора, които избират Пловдив като място за живеене и работа, ни предизвиква да отговорим на техните нужди и една от мерките, които планираме да реализираме, е точно подобряване на градския транспорт, оптимизиране на общинската транспортна схема, особено в пиковите часове“, заключи заместник-кметът Тодор Чонов. Той припомни, че в момента автобуси с номера 93, 15, 11, 116 и 22 са с маршрут съответно до село Радиново, Войводиново, колелото на Околовръстното шосе и Ягодово.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Кога най-накрая Пловдив ще си "прибере" Труд, Царацово, Войводиново, Браниполе и Радиново - тези 5 квартала задължително! Просто са си в града. И да се помисли за статута на Граф-а, Брестник, Първенец, Стряма, Калековец, Ягодово и др. във "венеца от предприятия", щото дърпат данъците от предприятията, а същевременно направиха града - спалня на гастарбайтери! Варна и Бургас според икономиката си са се разпънали териториално на по 50 км от север на юг! Пристанището, което е в Девня се води Варна - запад, също Нефтохим на 20 км от Бургас, а ние сме се насвяткали, като сардели заради не'кви уж "села", прибиращи данъци, а жителите им, като ги питаш са пловдивчани, ама на местно ниво им било по-сгодно да ги водят "от село"!!!
0
 
 
До кога тия паразитни общини "Марица" и "Родопи" ще съществуват на гърба на нашите данъци??? От къде на къде ние ще плащаме на разни новодошли, живеещи на квартири в Пловдив и НЕ ПЛАЩАЩИ ДАНЪЦИ В ОБЩИНА Пловдив, да ходят да работят в тия заводи, където данъците им отиват в паразитните общини??? После защо Пловдив бил пренаселен и все нямало пари за какво ли не. Крайно време е паразитните две общини да изчезнат и териториите им да попаднат в община "Пловдив"!!!!!
0
 
 
Трябва едно влакче с 5 вагона и ще извозва всичките работници
0
 
 
интересно ми е как например 5000 работника от различни фирми в един часови диапазон ще може да ползват да приемам 5 автобуса в рамките на 60 минути? по 500 човека в рейс? тея там нещо се опитват да мислят ама май не им се отдава много. всяка фирма наема автобуси според броя служителите си. и кога се задръства града? рано сутрин или късно вечер? освен следобед когато движението не е все пак като в час пик между 17 и 19ч. и ще има ли транспорт до 12 минимум?
+1
 
 
Това някаква реклама на Сенсата ли е? Половината неща са за това. Има и други предприятия там и от другата страна на Голямо Конарско.
+3
 
 
След още 10 години някой от "бащиците" може да се сети че има и железница която може също да се ползва, но засега положението е "товарете Вагоните на автовлекачи "
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1490) 16%
Спас Гърневски (1286) 14%
Д-р Иван Чомаков (870) 10%
Славчо Атанасов (2355) 26%
Иван Тотев (2327) 26%
Здравко Димитров (790) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: