ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обир като на кино от къща на богаташи в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:02 / 20.11.2015Коментари (11)20419
© Plovdiv24.bg
Районна прокуратура Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Филип Филипов, на 45 г. от Пазарджик, за кражба в големи размери при опасен рецидив и срещу Никола Илиев, на 22 г. от Пловдив, за вещно укривателство в големи размери.

Филип Филипов е предаден на съд за това, че на 27-28 февруари 2015 г. в Пловдив при условията на опасен рецидив чрез разрушаване и повреждане на прозорец, тухлена стена, блиндирана врата и чрез използване на секач, ножовка, ъглошлайф и други, е отнел златни и други бижута на стойност 35 154 лева, парична сума в размер на 8 000 лева, 1 900 евро, 2 400 долара или всички вещи на обща стойност 51 046 лева. 

Никола Илиев е предаден на съд за това, че за времето от 28 февруари 2015 г . до началото на март 2015 г. с цел да набави за себе си и за Филип Филипов имотна облага е укрил и спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи - златни и други бижута на обща стойност 35 154 лв.,за които е знаел, че са придобити от Филип Филипов чрез кражба.  

Двамата подсъдими са осъждани. Филип Филипов е с присъди за кражби и други престъпления от общ характер. 

Филипов работил като строителен работник и често бил ангажиран да упражнява тази дейност за фирмата на двамата пострадали - съпрузи от Пловдив. Те се занимавали със строителна дейност. 

През февруари 2015 г. Филипов разбрал, че семейството ще отсъства от страната заради планувана екскурзия до Мексико. Съпрузите имали къща в централната част на Пловдив. 

На 25 февруари 2015 г. те заключили блиндираните и метални външни и вътрешни врати на жилището си и заминали за Мексико. Филипов наблюдавал къщата два дни и установил, че е необитаема. 

На 27 февруари 2015 г. решил да влезе в дома. Споделил намеренията си да извърши кражба на пари и ценности от жилището на шефа си с  Никола Илиев, който отказал да участва в кражбата. 

На 27 февруари 2015 г. Филипов прескочил металната врата на двора, влязъл в шахтата и избил прозорец към избените помещения под търговски обект на къщата, а след това със специални инструменти, които намерил там, разрушил тухлена стена и прерязал тръба в подземието, за да си направи отвор и влезе във вътрешната част на къщата. 

Стигнал до третия етаж, където с различни инструменти - резачка за дърва, ъглошлайф, кирка и други разбил блиндираната врата. Когато влязъл, започнал да рови по шкафовете в хола и спалнята.

Взел всички бижута, които намерил и за които преценил, че са от злато, както и парични суми в евро и лева. Натъпкал парите в джобовете, а бижутата в найлонова чанта. 

След това по обратния път, през отвора в тухлената стена, си тръгнал. Обадил се на Никола Илиев, на когото споделил, че е извършил кражбата. Помолил го да укрие откраднатите бижута, той се съгласил.

Двамата се разбрали да ги продадат в заложни къщи, а получените средства за изхарчат заедно, което и сторили. 

Разследването е установило, че сред отнетите златни бижута има гривни, колиета, пръстени с цирконий, сапфири и диамант, обици с черен оникс и други.

Разпитан в хода на разследването, Филипов се е признал за виновен, като е дал подробни обяснения за извършване на деянието.

Никола Илиев не се е признал за виновен. Фактическата обстановка се доказва от свидетелски показания, протоколи за оглед на местопроизшествието, стоково-оценъчна експертиза, писмени доказателства. 

Филип Филипов е с постоянна мярка "задържане под стража" в затвора в Пловдив. 

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Nas Apostolov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: