ОУ "Елин Пелин" с послание срещу тормоза в училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:00 / 25.02.2015
3002
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За втора поредна година учениците от ОУ "Елин Пелин" ще се включат в инициативата "Ден на розовата фланелка" с цел превенция на тормоза в училище. 

"С тази своя дейност искаме да покажем, че всички ние ученици, учители, персонал и родители желаем да сме толерантни, добри и приятелски настроени, защото само така можем да работим задружно, като екип, да се подкрепяме и уважаваме различието между нас", казват организаторите.

За целта извършихме и предстои да извършим следното:

1. Изработихме съобщение за деня на розовата фланелка с призив "Да се облечем в розово" като с това ще заявим нашата позиция - "Тормозът спира дотук! Ако нямате розова дреха, закачете розово шалче или панделка!"

2. Проведохме беседа-разговор в класовете на тема "Агресията сред децата" и механизми за борбата с тормоза над други ученици

3. Изработване на табла и постери с послание срещу тормоза от всички класове

4. Учениците от шестите класове проведоха обсъждане на тема "Аз съм онлайн" - опасности и последствия от кибертормоза, как да реагираме

5. Учениците от начален и прогимназиален курс проведоха беседи и практически занятия за безопасен интернет, като създадоха общи правила за онлайн пространството

6. На 25.02.2015г., в голямото междучасие, ще се организира състезание надпревара:"Чие хоро най-хубаво, най-хубаво, най-голямо?". Надиграване върху ритъма на право хоро и ръченица.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив със слово за 24 май
"Лаута" се пръска по шевовете, скари и чевермета на всяка крачка,...
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост
Десетки пловдивчани бяха диагностицирани
"Ювелирно изпълнение" на шофьор в Пловдив? Видео регистратор засн...
"БСП за България" открива предизборния си павилион на Главната дн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).