ОП "Чистота" пред седмокласници: Пазете чиста красотата на Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:52 / 23.10.2014
1133
По съвместна инициатива на ОП "Чистота" и ръководството на ОУ "Княз Александър Първи", със седмокласниците от училището се проведе беседа за опазване чистотата на Пловдив, като акцентът беше поставен върху ограничаването на драсканиците върху сгради и други публични пространства.

Чрез мултимедийна презентация специалистът от ОП "Чистота" - Десислава Георгиева онагледи усилията на общинското предприятие в борбата срещу безсмисленото драскане. През последните три години бяха почистени всички емблематични места в Пловдив, сред които Централна поща, Народната библиотека "Иван Вазов", Небет тепе, Старият град, уникалните къщи по улиците "Иван Вазов" и "Отец Паисий", сградите по булевардите "Източен" и "България", всички подлези и много други места, включително и съоръженията по детските площадки за игра.

Фасадите на много от пловдивските училища също бяха почистени от драсканици със съдействието на ОП "Чистота". Сред тях е и сградата на ОУ "Княз Алесандър Първи".

Разговорите очи в очи с най-младите, които най-често се изкушават да пръскат където им падне със спрейове, е особено важна превантивна мярка за опазването на Пловдив като най-чистия град.

"Бъдещите стопани на Пловдив осъзнават, че ако те натиснат флакона с боя срещу която и да е стена, ние непременно ще го почистим, а това струва пари, заплащани от данъците на техните родители", посочи Десислава Георгиева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).