ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Някъде в бъдещето: Удължават бул. "Македония"
Автор: Диана Бикова 17:15 / 11.01.2023Коментари (2)13176
© Google
Продължението на бул. "Македония" в южна посока към Околовръстното шосе е възможна нова връзка с изхода на Пловдив. Ако тази пътна артерия се направи, няма да се налага отиване до бившия завод за метални конструкции и придвижване между светофарите, за да се излезе от града, а изтеглянето ще стане по най-бързия начин. 

Трасето ще започва от пробива под централна гара, който излиза на "Македония", след което продължава през оградата на затвора, стига до колелото на "Остромила"/ "Беломорски" и пресича "Въльо Стефов". За продължението има готов проект за две платна от по три ленти, съобщи кметът на район "Южен" Костадин Язов за Plovdiv24.bg.

В момента са изградени две ленти на едното платно. За да се завърши целият проект, общината трябва да проведе процедури по отчуждаване на имоти. Проблемът е, че те са собственост на държавно учреждение - дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието - затвора Пловдив. Една голяма част от двора на затвора и в момента, където е оградата, трябва да се премести, за да се освободи това платно – източното платно на "Македония".

"Имах идея за временен път, със строително разрешение от община Пловдив да продължим в сервитута на другото платно и да излезем чак до "Александър Стамболийски" с една чупка. Поне да се опитаме да разделим движението, което е много страшно от юг на север – от Марковския път по "Димитър Талев" в посока Бетонния мост – още на "Александър Стамболийски" да пуснем част от движението да излезе директно на "Македония" - коментира Язов.

Районната администрация в момента подготвя изграждане на временна настилка за пътя, за който е издадено строителното разрешение. По трасето ще се положи само основата от трошено-каменна настилка, защото няма ресурс да бъде завършена. Надеждите са през 2023 г. улицата все пак да се направи.


Още по темата: общо новини по темата: 3
21.12.2023 »
16.05.2013 »
14.05.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Идеята за широк изходен булевард е добра. Затворът няма място там и е крайно време да се изрине из иснови. Правилно е първо да се довърши Даме Груев за 5-6 месеца. Добре е да има и още един излаз до Околовръстното - продължение на П.Р.Тошев Крайно належащи е да се направи още едно платно на Околовръстното, съчетано с кръстовища на 2 нива.
+2
 
 
Абе свършете поне Даме Груев, трета година вече, писна им на всички вече! Един багер и двама с лопати! Като я завършат , багера и двете лопати да почват “ Македония”
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: