ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новите българи на плаж - шумни, нагли и винаги с права! Трябва ли все да мълчим?
Автор: Васил Динев 10:05 / 27.07.2018Коментари (42)78773
Новите българи на плажа в Баня - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави сигнала си до нашата медия. Ето защо: "Здравейте, пиша ви по повод наболял и сериозен проблем с градския плаж в Баня. От няколко лета моето семейство и много други посещаваме този плаж. Много е хубаво - големи поляни и високи красиви дървета. Но най-доброто нещо там е минералната вода, тоест нейните свойства. Много лековита за опорно-двигателния апарат, травми, наранявания. Плажът е голям и широк, има общо три басейна - голям, среден и детски. Персоналът е много грижовен към остарялата база, но и не може може да се справи с проблема "циганин".

Знам, че това е огромна и пиперлива тема, но трябва да се говори, трябва да се знае и надявам се да се вземат някакви мерки от страна на компетентните властимащи органи, поне да може да водим децата си събота и неделя на спокойствие на плаж, както и да се лекуваме. Ще опиша накратко какво точно се случва и поне успях този път и да ги снимам. Обикновено ходим всяка неделя на плаж, защото през седмицата сме на работа. Какво се случва около 13 -14 часа? Пристигат на тумби от по 10-12 цигани.

Влизат навсякъде по басейните, без да спазват елементарни правила за хигиена - мръсни и с дрехи, с чехли, по долно бельо, дълги пусната коси, препират някоя дрешка във водата и простират да изсъхне, скачат като диваци, въпреки че е забранено, викат, говорят на висок глас и не можеш да чуеш дори и собствените си мисли. Плажът се превръща в голям боклукчийски кош. Но най-важното е че те имат права. В момента, в който им направиш забележка, или не те чуват, или ти отговарят, че си били платили и имат права и няма да напуснат плажа. Държат се като сган, паплач.

Персоналът не може да ги изгони, защото те са много, един човек се води охрана и то е логично, че не може да се справи. А в детския басейн пък какво чудо е - въпреки забраната възрастни да влизат във водата, по няколко са вътре, и то с дрехите. И така приятният плаж се превръща в един истински кошмар - започваш да се караш, да викаш на помощ персонала, а те се опитват по всякакъв начин да помагат и да въвеждат ред, но с един човек охрана, не мисля, че стават нещата. На плажа има много възрастни, болни хора и деца и понеже средният басейн е лечебен, всички идват за това да облекчат болките си и да починат, и да изкарат един приятен ден със семейството си.

Всички знаят за този проблем и явно всички си мълчат, обръщам се към вас, за да дадете гласност за случващото се, дано някой от имащите власт да направят нещо по този въпрос. Заповядайте в събота и неделя, снимайте и вижте какво се случва.

Може би някой ще си зададе въпроса защо си причинявам всичко - има и други плажове. В Баня има още два хотела с много хубав плаж, но през летния сезон са доста натоварени и постоянно няма свободни места, пък и капацитетът им не е голям и основно са насочени към гостуващите на хотела.

От друга страна, лечебният басейн на градския плаж е с по-големи размери и е насочен именно за хора, които имат здравословни проблеми, като мен и много други. И не на последно място нали сме българи и това е направено за нас. И тук стигам до основните въпроси: Ние имаме ли права? Къде са ни правата? В България ли живеем? Трябва ли все да си мълчим? Надявам се някой да чуе"...







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Търговеца
премахни филтъра

Aнонимен
на 28.07.2018 г.
-1
 
 
Направо го кажете! Искате плажове за малцинствата и плажове само за българи!!Пречат ви защото са мръсни, защото не са като вас не изглеждат като вас,не говорят вашия селски акцент?? Ако сте в друга нормална държава нямаше да има такива случки, но понеже сте комплексарчета с тъпи нрави и такива ще си останете завинаги.Те са хора по нормални от вас живеещи във вашия Мангалистан ленд.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: