ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Новата бизнес сграда до "Метро" висока 30 метра и с подземен паркинг за 120 коли
Автор: Мария Морунова 10:45 / 12.12.2015Коментари (26)10701
Съвременни архитектурни решения и иновативни сградни технологии ще интегрира новият технологичен център на водещата IT компания SIBIZ в Пловдив.

Избраната локация е в кв. "Гладно поле", където се планира изграждането на бъдещия парк "Образование и високи технологии", част от "Тракия икономическа зона". Общата разгъната застроена площ на офис билдинга възлиза на 13 807.89 кв.м, пише "Градът.бг".

Проектът за офис сградата е разработен от "КоБ Проект" с водещ проектант арх. Константин Божков.

Ситуационно решение

Сградата ще бъде изградена на бул. "Санкт Петербург" 97, срещу парк "Лаута" и в непосредствена близост с учебна база 2 на Техническия университет. Теренът е с площ 4112 кв. м и беше закупен на търг от община Пловдив. До бъдещата офис сграда е осигурен пряк автомобилен и пешеходен достъп от изградената вече пътна структура в кв. "Гладно поле". 

Паркирането е решено изцяло на подземно ниво със 120 места. Главният вход за посетители е разположен в най-южната част на сградата. Свободното пространство около сградата е предвидено за благоустрояване с богато озеленяване и места за рекреация.

Функционално зониране 

Сградата е съставена от 3 обема - две високи тела с девет надземни нива в тях и едно ниско тяло с три надземни нива. Общата й височина достига 30 метра. Във всяко тяло има отделна стълбищна клетка, която действа като вертикално комуникационно ядро. 

В двете високи тела са предвидени по два скоростни асансьора, съобразени с изискванията за ползване и от хора в неравностойно положение.

На кота -3.05 е проектиран подземния паркинг, който чрез двупосочен път и две покрити рампи има връзка с офисните етажи и изход към прилежащите улици.

На кота ±0.00 е обособено голямо фоайе с отворен план (ЗП 2343.50 кв.м и височина +4.50 м), което осъществява връзката между главния вход за посетители и останалите функционални зони на нивото: заведение за хранене за служители на сградата със 147 места; спортен и фитнес център, две конферентни зали с по 100 места и една амфитеатрална зала за 50 души.

Във фоайето има и обособени кътове за сядане и почивка, регистратура, организиране на временни и постоянни изложбени експозиции.

Също така във фоайето е проектирана вита стълба, осъществяваща достъпа до горните нива на ниското тяло и е осигурен директен достъп до комуникационните ядра на двете високи тела на сградата, които са идентични като разпределение, но разположени огледално едно спрямо друго. 

Етажната височина на офисните нива е 3.50 м, а светлата им височина е 3 м, което отговаря на изискванията за първокласни офиси с необходимата естествена светлина.

Във височина офисните нива се прибират, като площите варират от 1700 кв. м до 1000 кв. м.

Проектираните офиси са с отворен план и са разположени радиално спрямо комуникационните ядра на всяко от трите тела. Общият брой работни места в сградата достига 800. 

На всяко ниво са предвидени още помещения за мрежово оборудване, технически помещения, малки семинарни, помещение за почивка, кабинети за управители. На част от етажите са проектирани открити тераси.

Стълбищната клетка на ниското тяло на сградата има изход към покрив тераса, като за целта е предвидено помещение с купол, от което да влиза естествена светлина надолу през стълбищното огледало (око) на витата стълба.

На последния етаж (кота +29.00) е проектирана жилищна зона за гости на фирмата от чужбина с панорамна гледка на юг към Родопите и и на север към идеалния център на града. 

Предвидени са пет малки жилищни ателиета и един просторен апартамент, както и конферентна зала, кафе-бар и голяма открита тераса.

Фасаден облик

Облите цилиндрични форми на сградата са в унисон с високотехнологичния характер на дейността на фирмата инвеститор. За оформлението на фасадите е предвидена стъклена окачена фасада с метални профили на ЕTEM. 

При избора на стъклопакети ще се набляга основно на два параметъра - енергийна ефективност и звукоизолация, посочи проектанта. Обшивката на борда е от поцинкована ламарина с полиестерно покритие в цвят.

Парапетите на витата стълба на триетажното тяло са оформени като част от окачената фасада и за целта ще се монтира ръкохватка от метален профил от вътрешната страна.

Сградата е топлоизолирана цялостно от външната страна в съответствие с най-новите изисквания за топлотехническа ефективност.

Вътрешен дизайн

В интериора на сградата ще бъдат използвани качествени и дълготрайни материали: подови гранитогресни плочи в общите помещения, двоен инсталационен под в офисите, окачени тавани от минерални плоскости в изчистен и съвременен детайл.

Климатичен комфорт

Отоплението, охлаждането и вентилацията на офис сградата ще се поддържа чрез VRV системи последно поколение (термопомпи и конвектори), с възможност за различни режими в отделните помещения и дистанционно управление и контрол.

Подземният паркинг се вентилира по естествен начин чрез вентилационни отвори.

В проекта са взети предвид всички изисквания за пожарна безопасност, като са разработени пожароизвестителна и аварийно-оповестителна инсталационни системи.

Осветлението

Предвидено е изграждането на слаботокова, осветителна и силнотокова инсталации. Осигурено е енергоспестяващо осветление в общите части на сградата и в работните офиси. Проектирано е и ефектно нощно осветление на фасадата и околните благоустроени външни пространства. 

Управлението на осветлението също ще става централизирано, чрез системата "Сградно управление" (BMS). Предвижда се цялата сграда да е с контролиран достъп.

Конструкцията

Сградата е проектирана с монолитна стоманобетонова носеща конструкция, изградена от плочи, колони, греди, капители и шайби. Стените са неносещи. Сградната обвивка е от окачена фасада 25 см, а преградните стени - с дебелина 12 и 25 см, изпълнени от гипсокартонени плоскости или от решетъчни тухли.

Покривът на кота +32.46 е плосък, с послоен монтаж на пароизолационна мембрана, топлоизолация от 12 см, пенобетон за наклон, битумен грунд, хидроизолация един пласт, хидроизолация 2-ри пласт със защитна посипка тип. 

Изборът на тези материали е направен с оглед удължаване на експлоатационния живот на покрива и възможността за лесно обслужване и ремонт.


Още по темата: общо новини по темата: 12
16.11.2019 »
27.11.2018 »
14.09.2016 »
13.09.2016 »
10.12.2015 »
12.10.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като знам какъв тарикат е Дервишев и колко голяма е в момента SIBIZ, мога да кажя следното.Тук нещата не са както трябва
0
 
 
Чудесно е, че и тези пущинаци ще бъдат превърнати в модерна градска среда, както пространството източно от Братската могила. Но не може да се очаква от хората да викат масово "Ура", след като тези лъскави проекти се случват на фона на унизително ниските доходи и бедността, ширеща се тук. И този контраст става все по-силен.
+7
 
 
То само за крадене мислят нашите съграждани(и целия български народ)!Бъдете оптимисти и се усмихвайте на живота,хорааа!Как не ви писна да сте намръщени и кисели?!
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
0
 
 
Леле, цели 120 коли за 10 етажен бизнес център.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: