Нов културен център отваря врати в сърцето на Стария град

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:28 / 11.11.2014
1727
Първият експериментален театър -  театър-студио "4хС" (Студио за Сценични и Синтетични Средства) отваря в Пловдив нов културен център - Арт-сцена "4хП" (Пространство за паратеатрални приключения в Пловдив). Новото арт пространство е в самото сърце на Стария град - на ул. "Съборна" 2 (над Туристически информационен център 2). Пространството ще живее своя живот като:

- Арт сцена, която ще приютява както постановките на трупата на Студио за Сценични и Синтетични Средства, така и театралните ателиета за деца и възрастни

- Арт галерия, която ще представя млади пловдивски артисти, ще им дава свобода да развихрят въображението и творческата си енергия.

- Арт клуб, който ще бъде място за срещи на артисти, художници, актьори, режисьори и всички, които са отворени към експерименти и жадуват за свобода в изкуството.

Новият културен център отваря врати още в началото на декември с богата програма, която включва постановките "Ах, Бродуей, Бродуей", "Невъзможната Ти, Невъзможната Аз", "Албена или убийството на красивото у човека", "Ромео и Жулиета, сонет безсмъртната любов" и "Снежанка".

Целта не е просто да изнася софийска продукция в Пловдив, а да създаде нова трупа тук - с пловдвиски актьори и ентусиасти и да представи една изцяло нова програма на пловдивската публика. За тази цел театралните студия стартират театрални ателиета за деца и възрастни, в които ще могат да се включат всички желаещи без значение от опита или образованието.

Партньори на експерименталния театър са Община Пловдив и фондация "Пловдив 2019".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).