ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Непосилни месечни вноски по кредити - причина за трагедията в Кючука
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 18.03.2013Коментари (8)5766
© Plovdiv24.bg
Непосилните месечни вноски по кредити са причина серж. Георги Тепавичаров да убие семейството и себе си. Няма данни за любовни драми и ревност. Това съобщиха от пловдивската военна прокуратура, където се води разследването.

На 18 януари т.г. сержантът от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров застреля от упор жена си двете им деца в Пловдив.

Цялото семейство - Георги, на 32 г., Николина, на 28 г., и двете момченца Илия, на 9 г., и 3-годишният Ангел бяха намерени на 21 януари с куршум в главите. Трагедията се разиграла в квартирата им на ул. "Трети март".

Стреляно е чисто, отблизо с личния револвер на Георги, оръжието е открито до него, коментираха оперативни работници минути след огледа на място.

Открил ги братът на Георги - Костадин. Той отишъл до жилището притеснен, тъй като от дни никой от близките не могъл да се свърже по телефона със семейството.

Константин първо видял мъртвата си снаха. Опитал да отвори вратата на детската стая, но тя била затисната от тялото на брат му.

Разследващите казват, че Георги първо е застрелял жена си с куршум в главата, а после същото направил с двамата си синове и себе си. Дактилоскопската експертиза е категорична, че сержантът е натиснал спусъка на законно притежавания си пистолет.

От Съдебна медицина казват, че смъртта на Тепавичарови е настъпила мигновено вследствие на тежки мозъчни увреждания.

Съпругата Николина е имала на свое име 3 заема към банки за общо 235 000 лв. Разследващите намерили в тефтер вносни бележки за по 3000 лв. на месец, плащани от 2008 г. Последната квитанция била за декември м.г. Кредитът е отпуснат до 2018 г.

От септември - октомври фамилията е изпитвала затруднения в погасяване на дължимата сума.

Тепавичарови влизали от борч в борч - искали пари назаем, връщали ги, после пак се налагало да търсят.

По това време Николина не е работела. Възнамерявала да наеме помещение в Пловдив и да открие собствен магазин за кухненско обзавеждане. Разчитали на заплатата на Георги от авиобазата, която е била около 700 лв., и на приходите от семейния хотел в Чепеларе. Там давали 8 стаи, но заради кризата туристите намалели.

Тепавичаров ходел на частно да слага алуминиева дограма, но и оттам явно не е могъл да печели достатъчно.

Отчаянието и липсата на перспектива са го накарали да вземе съдбоносното решение, смятат разследващите. Георги вероятно го е обмислял, тъй като прехвърлил на брат си Костадин два парцела в Нареченски бани, където живеят родителите им.

Записал на негово име и взетата на лизинг "Дачия", която изплатил. Обяснил, че ще си купува друга.

Майката на Николина - Албена Царева, последна видяла живи внуците Ангел и Илия, дъщеря си и зетя. На 17 януари пенсионерката пристигнала от Чепеларе в Пловдив на лекар, пренощувала и на следващия ден си тръгнала. Няколко часа по-късно сержантът застрелял семейството си и се самоубил.

От военната прокуратура уточняват, че това е станало около 22 ч. Тогава съседката Лилия Павлова излязла да простира пране на терасата и чула шум, но не могла и да предположи какво се случва в дома на семейство Тепавичарови.

Безспорно е установено, че Георги е натиснал спусъка 4 пъти. Тази седмица ще му бъде назначена послесмъртна психиатрична и психологична експертиза.

Близките на мъжа обаче не искат да приемат, че той го е извършил. "Как ще убие жена си и децата, той толкова ги обичаше", просълзяват се баба му Елена и дядо му Костадин. Те са родители на Стоянка, майката на Георги.

Възрастните хора са съсипани от мъка. Миналия месец правили помен за 40 дни от смъртта на Тепавичарови.

Няма по-голямо нещастие от това, да ти докарат 4 ковчега наведнъж", въздиша Елена. Тя описва внука си като много милозлив, добър и щедър. На 2 пъти е била в болница в Пловдив и Георги всеки ден ходел да я вижда. Все я питал от какво има нужда, носел плодове.

"Той няма сърце да посегне на някого. Беше грижовен родител. Всичко даваше за децата", обяснява баба Елена.

За последно видяла Николина и правнуците на Нова година, когато дошли да ги сурвакат. Георги не бил с тях заради наряд в поделението.

В тоя ден малкият Ангел и брат му Илия били много щастливи, борели се на леглото с прадядо си Костадин, гонели се из стаите.

"Нинка жалеше за баща си, който почина наскоро. Разплака се, казах, че трябва да си дава кураж заради децата", спомня си пенсионерката.

Тя приемала Николина като родна дъщеря, защото била много внимателна, възпитана и сърдечна към целия род на мъжа си.

По думите на баба Елена Георги и Нинка много се разбирали. Говорели тихо помежду си, били предани един на друг. Затова и възрастната жена била потресена от слуховете за изневяра.

"Аз не съм чела жълти вестници, но съседите ми разправяха, че пишело за изневяра на Нинка. Толкова помия се изля", ядосва се баба Елена.

Казва, че не е чувала за голям банков кредит на семейството. От тях Тепавичарови не са искали пари.

Дядо Костадин е знаел, че имат около 60 000 лв. заем. Сега научил истината. "Нашите банки са разбойници! Как са им дали такъв заем за ипотекирания семеен хотел в Чепеларе.

Погасили са 180 000 лв. Оставали са им още 75 000, но внукът ми няма да убие семейството си заради това", категоричен е възрастният човек.

Неговата версия е, че някой е влязъл и ги е застрелял всички. Вратата към терасата не е била заключена. Братът на Георги - Костадин, безпрепятствено отключил двете врати на жилището.

Дядото чул, че преди трагедията непознат черен мъж обикалял пред блока и разпитвал за военния. Казала го бивша колежка на Николина от магазина за кухненско обзавеждане на входа им.

"Георги беше много контактен. Може някой да му е турил хапче, та после да не знае какво прави", разсъждава дядо Костадин.

Баба Елена също смята, че истинският убиец на семейството не е открит. Според нея военната прокуратура просто е потвърдила версията на полицията, че внукът е убиецът.

"Туриха му етикета и не си направиха труда да разследват друго. Как е възможно такъв здрав, засмян и добър човек да ликвидира жена си и децата", недоумява бабата.

Тя се тревожи какво ще стане с майката на Николина - Албена, която живее в Чепеларе. Вдовицата ходила в банката заради кредита на дъщеря си, но какво са казали, пенсионерката не знае.

"Сигурно сега ще вземат къщата, която Нинка направи на семеен хотел. Къде ще иде после", разстройва се Елена. Тя се чуди кого по-напред да оплаква и на кого да помогне.

Родителите на Георги са съсипани. Били наранени от клюката, че семейството е погребано настрани от покойниците в гробището на Нареченски бани, защото извършил грях.

Баба Елена обяснява, че за 4-те ковчега един до друг трябвало повече място, затова и ги положили там.

Дали не ми урочасаха децата че ми се стовари това нещастие, питала се майката на сержанта. Жителите на Нареченски бани я прегръщали на улицата и се опитвали да я успокояват, но нищо не можело да я утеши.

"Преди си живееха хубаво, радваха се на внуците. Сега гледат снимките им на гробищата", плаче баба Елена.

Източник: в. "24 часа"



Още по темата: общо новини по темата: 31
06.11.2018 »
10.08.2016 »
23.01.2015 »
16.01.2014 »
03.08.2013 »
28.07.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kurban
премахни филтъра

0
 
 
Съжелявам, но по логиката на сержант Георги Тепавичаров 1 000 000 българи още днес могат да направят същото защото са като него....
+7
 
 
Евала на управлението от 89-та насам, ако има чалъм всичките гниди били в управлението да ги натикаме в кауша до живот и само бой всеки ден, да си изживеят живота в мъки. Естествено, все още си мисля, че не е извършителя главата на семейството, ами има 3то лице и цел разчистване на сметки... Да почиват в мир, много ужасна трагедия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: