ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Небето над Пловдив предизвика голяма дискусия сред хората
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:08 / 06.10.2022Коментари (24)47966
Небето над Пловдив от тази сутрин предизвика множество коментари в социалната мрежа, видя Plovdiv24.bg. Става дума за химическите самолетни линии (наричани още кемтрейлс). Според привържениците на конспиративната теория следите, които самолетите оставят, са всъщност резултат от разпръскване на отровни химикали. Учени обаче са единодушни, че това не е така. 

Ето какво обяснява по тази тема потребител на Фейсбук:

Кондензационната следа се образува, когато влажните газове от ауспуха на самолета постъпят в сухия въздух на голяма височина. Получават се кристали лед. Този процес е подобен на получаването на облак пара от дишането ни, когато навън е студено.

Може да се каже, че кондензационната следа е облак. Водните пари са отпаден продукт при горене в реактивния двигател. Оттук идва влагата. Образуването на следа от кондензация зависи от височината и от състава на околната среда - основно от температурата и налягането на наситената пара.

Певече по темата четете тук.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бариеви аерозоли. Програма на американските военни, която върви от три десетилетия. Цел - бавна депопулация на двукраките. Създаване на климатични промени, застудяване. Топографско картографиране на "поливаните" площи.
Сподели какво ново....
на 06.10.2022 г.
-2
 
 
Напоследък са зачестили случаите на злоупотреба с опасният химикал H2O !!! Моля хора бдете ! В никакъв случай не се докосвайте до тази чиста химия, която я слагат навсякъде ! 100% от всички хора, които са се докоснали някога до този химикал умират !!!
0
 
 
Следите, които виждаме, които наподобяват текстурата на облаци, се получават в резултат от издигането на влажен и топъл въздух. Когато се издигне, въздухът се охлажда и достига температурата на околната среда на съответната височина. При достигане на точката на оросяване (температурата, при която водните пари във въздуха се превръщат във водни капки), във въздуха се образуват тези бели следи, които сме свикнали да виждаме след преминаването на самолет. С най-прости думи, белите следи, оставащи след самолета, са облаци. Когато самолетите летят на голяма надморска височина, реактивните двигатели отделят изключително горещ въздух и водни пари, заедно с други частици от изгорели газове, като въглероден диоксид. - Повечето самолети летят на височини над 10 000 метра над морското равнище, където температурите варират между -20°C и -40°C. Ниските температури и ниското налягане на тази височина водят до образуване на видими ледени кристали. Те бързо се разпръсват във въздуха заради вятъра и поради тази причина следите изчезват бързо след преминаването на самолета. Ако атмосферата е спокойна, както е видно от снимката, следите могат да седят в небето с часове.
+1
 
 
Самолетният двигател няма ауспух, а сопло. То променя сечението си в зависимост от режима на двигателя. Закон на Бернули за протичащи флуиди. При падане на накалягането и наличие на влага се отделя конденз. Обтичащищият крилото въздушен поток при определени температури и влажност, също може да предизвика кондензна следа.
-1
 
 
В отгвор на всички знаещи в този пост. Не е важно колко добре знаем физика и други фундаментални науки. Времето и реалността показват най-голямата истина. А те показват че отгоре пръскат с каквото си искат и на ходещети долу обясняват пак каквото си искат. Радвам се че не всички вярват. Вярвайте в себе си и в собствените си разсъждения.
+3
 
 
От години се опитват хората да пръскат мозък над България, обаче тук има много силен вятър от изток и все отива на запад мозъка :))
+1
 
 
Цялата ви физика изтича в канала, когато през същия квадрант в небето видите друг самолет, чиято кондензационна следа изчезва за под минута, а на всичкото отгоре го виждате като много по-малък обект, т.е. е на по-голяма височина, където би трябвало температурата да е още по-ниска !
Сподели какво ново....
на 06.10.2022 г.
+1
 
 
Предизвикало е дискусия сред простите хора. Моля да уточнявате.
0
 
 
Пълни глупости! Тровят ни и то яко, аз затова ходя с шапка от алуминиево фолио на главата, след употреба като се прибера я поливам с йод и суша на кварцова ламБа.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: