ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напрежението в ДГ "Мир" ескалира! Родители се обединиха срещу директорката
Автор: Силвия Станева 21:53 / 04.12.2019Коментари (2)11068
© Plovdiv24.bg
Преди месец майка на дете от 3-а група на детска градина "Мир" в Пловдив се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже своята версия за случай с наказано момченце. Напрежението сред педагози и родители ескалира след оплакване, че 5-годишно детенце е било наказвано от лелка в групата да мие тоалетните.

Репортери на медията ни говориха с всички замесени в скандала, а хронологията на събитията може да проследите в темата ни. Днес родителите на децата от детската градина публикуваха в социалната мрежа отворено писмо до директорката, тъй като според тях това е единственият начин за комуникация с нея и се надяват най-после да бъдат чути. Вижте какво написаха възмутените родители:

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Родителите на децата от 3"а" група, при ДГ "Мир“

Госпожо Джаникян,

Обръщаме се към Вас с отворено писмо чрез медиите, тъй като това е единственият възможен начин за комуникация с Вас. До този момент Вие отказвате диалог с нас, но разразилият се скандал в поверената Ви детска градина и липсата на адекватно разрешаване на проблема, налага да се обърнем към Вас чрез тази нестандартна форма на контакт, за да изразим нашето разочарование от Вашите действия в качеството Ви на управляващ ДГ "Мир“.

За съжаление, Вие като директор на общинска институция, не сметнахте за нужно да се изправите пред всички и ясно да заявите своята позиция, нямахте доблестта да застанете зад думите си със своето лице, избягахте от ролята си на представляващ детската градина. Като не спазихте процедури и пренебрегнахте презумпцията за невинност, не гарантирахте правото на защита на персонала, този персонал, който се очаква да ръководите и подкрепяте. Провалихте се в опитите си да защитите едно дете, забравяйки, че Вашата основна отговорност е да осигурите сигурност и закрила на всички деца , както и задължение да приобщите родителите към идеята да работят заедно с Вас за интересите на децата и градината. Вие прехвърлихте отговорността и избрахте да се скриете зад дълъг болничен, пазейки себе си, но не и институцията, която следва да представлявате.

Вие, госпожо Джаникян, нямате професионалните качествата, изисквани за заемането на поста директор и ние считаме, че следва да освободите тази длъжност.

Вие изгубихте кредита на доверие, който Ви бяхме гласували!

Вие не осъществихте диалог с нас, родителите, в който да се търсят ефективни решения!

Не помогнахте на детето, което очевидно има нужда от помощ и подкрепа!

Не помогнахте на неговите родители да приемат истината, че вина имат и те, и че за решаването на проблемните ситуации е необходимо да се подходи в стила на отборната игра. Никой няма полза от взаимно прехвърляне на вина!

Не помогнахте и на учителите в тази сложна и тежка задача да търсят баланса в работата си, която те самоотвержено вършат, носейки огромната отговорност за опазването на живота, физическото и емоционално здраве на децата!

Напротив! Допуснахте случаят на детето да стигне до медиите, нарушавайки правата му на неприкосновеност.

Използвахте оплакването на родителите му, съветвайки ги да напишат жалба, която да послужи като основание за освобождаване на дългогодишно работещ в градината персонал.

Нарушихте Етичния кодекс, отнасяйки се с презрение и неуважение към персонала и присъстващите родители. Унижихте публично учителите, помощник-възпитателите и помощен персонал, вменявайки им вина, манипулирайки ги чрез лъжи и заплахи. Нещо, което те потвърдиха с жалбата си срещу Вас, депозирана в Общината.

Обидихте нас и не зачетохте мнението на 30 души, дошли с надеждата за добронамерен диалог. Създадохте атмосфера на напрежение, страх и недоверие.

Но, всички ние помним Вашите думи и обещанието, че ще си подадете оставката!

Имате шанс поне веднъж да постъпите достойно и да спазите думата си, дадена пред 30 свидетели!

За нас, Вие не притежавате необходимите управленски умения и чисто човешки качества, за да продължите да ръководите ДГ "Мир“, чието добро име вие уронихте. Показахте безсилие и непрофесионализъм, невъзможност да водите диалог, неумение да решавате конфликти и да ръководите настоящия екип. Влошихте целия климат на детската градина, допуснахте персонала да работи под стрес, унижихте го. Станахте причина за поредица от напускащи дългогодишни служители. Нашето огромно притеснение е свързано именно с това, че Вашето връщане в детската градина, ще доведе до последваща вълна от напускащи учители, помощник-възпитатели и помощен персонал. Персонал, който се е доказал със своя професионализъм пред нас.

Доверието във Вашите способности е загубено необратимо Родителите не вярват във Вас. Вашият екип не вярва във Вас и не на последно място Вие не вярвате на нас и на Вашите подчинени. Това е предпоставка за неуспех и бъдещи проблеми. Вземете под внимание, че към момента срещу Вас има подадена жалба от родителите на 3а група, колективна жалба от родителите на 160 деца, посещаващи градината, жалба от страна на по-голямата част от персонала и жалба от засегнатия помощник възпитател. И всички те оспорват Вашето желание да останете на поста директор на ДГ "Мир“.

Ако държите на своето достойнство и дума, то обръщаме се към Вас с молба да си подадете оставката в името на интересите на децата и запазването на страхотния екип на ДГ "Мир“! За нас това е единственото възможно, приемливо решение и единственият възможен акт от Ваша страна, който ще бъде оправдан от гледна точка на нашето разбиране за морал и достойнство!

Екипът на Plovdiv24.bg ще продължи да следи темата и да информира своите читатели за развитието на казуса.


Още по темата: общо новини по темата: 252
18.01.2024 »
14.12.2023 »
01.12.2023 »
17.11.2023 »
17.08.2023 »
05.08.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на PE6O_GOLF4E
премахни филтъра

0
 
 
...мн лош и некомпетентен директор...,дойде и започнаха проблемите,преди това нямаше проблеми....,Вие преценете кой прав,кой крив....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: