ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-известният пловдивски физиотерапевт направи нещо уникално на юбилея си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 26.06.2019Коментари (1)26837
Изкълчен глезен на една от гостенките намести за секунди в разгара на празника си Паско Райчев. 70 години отпразнува рехабилитаторът, лечителят, към който излекуваните се обръщат с "докторе“. Титла, спечелена, не с диплома, а с народната признателност. Над 80 именити гости – от бизнеса, спорта, медицината, политиката вдигнаха наздравица за юбиляря в ресторант "Гребеца“ в Пловдив заедно със съпругата на Паско д-р Нели Райчева, щерката Ася, зетя Стефан Учиков, сина Тодор, снахата Александра и внука Павел.

"Да приемеш доброволно да се изправиш пред страданието и болестта, да помагаш и да бъдеш полезен е възможно само тогава, когато усещаш работата си като призвание. Затова и твоята помощ няма земна цена. На многая и благая лета!“ Тези думи написа в поздравителен адрес до рожденика Областният управител Здравко Димитров. А на живо сподели пред всички, че на Паско винаги може да се разчита, че той е човек, който никога не е предал приятелите си, но и те не са го предали.

"Всички знаем за златните му ръце, но Бай Пас има и огромно сърце, страхотна душа! Ако можеше да събере десетките хиляди хора, които са му благодарни и признателни, стадион "Пловдив“ нямаше да ги побере. Присъстващите тук трябва да сме горди, че сме част от неговия празник, част от неговия най-близък приятелски кръг. Раздавай се за хората, но остави време и за себе си, да се порадваш на живота“, пожела на рожденика Любозар Фратев.

Едно от най-популярните обществени и бизнес лица на Пловдив, събирателен образ за предприемач, общественик и родолюбец, изненада с "жив“ подарък Паско Райчев. Няколко минути гостите, сред които бе и заместник-областният управител Петър Петров със съпругата си, спряха да хапват от вкусните блюда, заливайки се от смях с лакърдиите на примата на родопските зевзеци Веселина Бабаджанкова. Приказливата и остроумна баш зевзечка акцентира върху факта, че Паско е роден на 24 юни - Еньовден, което подсказва, че е един магьосник и на хората като него в Родопите им викат требовит – трябва на много хора.

Пременени в народни носии, запасали пищови, Паско и 4-годишният му внук Павел поведоха първото хоро под звуците на родопската гайда на рекордьора на Гинес Атанас Тодоров и омагьосващия глас на Българското национално радио Севда Симеонова. Талантливите музиканти от прочутото трио "Родопски извор“ бяха втората част от подаръка на семейство Фратеви за рожденика. Танцова формация Елика вдигна още градуса на настроението, шегите, танците и хората се вихреха до късни доби.

За близо 45 години практика като физиотерапевт, или чакръкчия, както народът нарича хората с неговите умения, в кабинетите си в Пловдив и Хасково, Паско Райчев е изправил хиляди хора на крака, в буквалния смисъл на думата.

Синът на легендарния бай Тодор-Чакръкчията от Хасково, пуска корени в Пловдив, след като още след вземането на последния изпит по специалността "Рехабилитация", е назначен в АФД "Тракия" – Пловдив. През годините той е масажист – рехабилитатор в различни спортни отбори, както и национални гарнитури.

Със сигурност Паско е наследил дарбата си от своя баща – бай Тодор, най-известният чакръкчия в България. А пък бай Тодор е взел уменията от своя баща Райчо, дядото на Паско, а той пък от своя дядо. Дарбата продължава със сина на Паско, Тодор Райчев, който завърши с пълно отличие специалност "Кинезитерапия“ и работи от няколко години в санаториума на МВР в Хисаря. Така вече близо 2 века чакръкчийството се предава в рода. И нека започнатото от дедите да пребъде!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Минчо Минчев
премахни филтъра

Сподели какво ново....
на 26.06.2019 г.
+1
 
 
Жив и здрав бъди още дълги години, Бай Паско! С голяма благодарност за свършеното от теб за мен! Наздраве!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: