ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-големият пловдивски мол привлича микс от дълго чакани от пловдивчани модни марки! Вижте кои са!
Автор: Мариана Панчева 10:07 / 11.09.2018Коментари (11)29390
Интервю с Къртис Кауърд, управляващ съдружник във фонда за управление на активи Arceland Group, собственик на търговския център

Бившият мол "Галерия" възкръсва в PLOVDIV PLAZA. Избрахте да включите пловдивчани в процеса по вдъхване на новия живот, организирахте конкурс за ново име. Припомнете ни.

Когато започнахме дейностите по преустройството на сградата, съвсем логично, започнахме да обсъждаме какво да е новото име най-големия мол в Пловдив. Искахме то да е също толкова модерно, колкото и търговския център. Така се роди идеята вместо ние да решаваме как е най-добре да се казва новият мол, да дадем възможност на пловдивчани сами да изберат името, което според тях най-много му подхожда. Сметнахме, че това ще е забавно и добро начало за новия мол.

Бяхме много впечатлени, че над 3 700 души се включиха в гласуването, което продължи 3 месеца. Те можеха да дават своите предложения, както и да гласуват за вече посочени имена на специално създаден сайт www.nameyourmall.bg. А късметлията в томболата в края на кампанията отиде на екскурзия в Париж на наши разноски.

PLOVDIV PLAZA беше името, което събра най-много гласове в третия, финален кръг на гласуването.

Последва много работа за пълно обновяване и смяна на визията, включително и външната на обекта. Каква е общата концепция и как реално модернизирахте пространството, какво е съотношението между обектите, предназначени за шопинг, офисите, зоната и обектите за забавление, както и за обществено обслужване, включително паркинга.

С архитектурното студио SGI работихме много, за да създадем функционални пространства, предоставящи на посетителите комфорт и чувство за лекота. Интериорът на търговския център е в светли и топли цветове, които създават простор и комфорт. Мебелите и декоративните осветителни тела са изработени от естествен фурнир в натурален цвят, който допълнително внася топлина и уют.

Водещо за нас е удовлетворението на посетителите от времето, прекарано в търговския център. Искахме той да бъде не просто място за пазаруване, но и за прекарване на свободното време със семейството и приятелите.

Затова привлякохме микс от модни брандове, които пловдивчани отдавна чакат, както и заложихме на уникални за града атракции. Вече не е тайна, че в PLOVDIV PLAZA ще се намира един от най-големите LED екрани не само в България, но и на територията на цяла Югоизточна Европа. Екранът, който ще се издига в атриума, ще е с височина 16,3 м и площ от 175 кв. м и ще излъчва специално разработени 3D клипове.

За любителите на екстремните изживявания на Първо ниво в Западния атриум е обособена зона с висока стена за катерене и батути. Погрижили сме се и за удобството при придвижването между различните нива на мола – на разположение на посетителите ще са 5 асансьора както и ескалатори на всяко ниво.

Търговската част се допълва от модерни и функционални офисни пространства. Между двете сгради има лесна вътрешна комуникация, като в същото време се осигурява самостоятелното им функциониране. За удобство на посетителите на търговския център и работещите в офисите са предвидени 3 надземни паркоетажа с 1200 места. В допълнение към тях ще бъдат 50 външни паркоместа и 50 в подземен паркинг.

Шопингът е сърцето на МОЛ-а – каква е площта, определена за колко обекти, може ли да се говори за предварителни договори, ще има ли нови марки на пловдивския пазар?

Търговската площ на PLOVDIV PLAZA е 35 000 квадратни метра и най-голямата част от нея е предвидена за магазини на водещи световни и български марки. Те ще се намират на нива 0 и 1. Разнообразни и любими на всички заведения за хранене, както и голям детски център ще са разположени на 2 ниво.

Договорът с най-голямата модна дистрибуторска група Inditex вече е факт. Пловдивчани най-сетне ще имат магазин на модния гигант ZARA в техния град. Сред другите магазини, които несъмнено ще предизвикат интерес, са Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, H&M, LC Waikiki и New Yorker. Също така, ние сме много щастливи, че ИКЕА се присъедини към световните брандове, които ще присъстват в мола.

Пловдивчани споделят, че един киносалон в новия мол ще е истинска придобивка. Виждането ви по този въпрос.

Решението дали да има или да няма киносалон в PLOVDIV PLAZA не беше никак лесно. Знаем, че много от нашите клиенти очакват на територията на мола да има кино. Вместо "добре познатото старо" ние избрахме да инвестираме в едни по-модерни и динамични начини за забавление. Чудесен пример в това отношение е LED екранът, за който споменах. Той ще е разположен около асансьорите в Източния атриум и ще излъчва атрактивни 3D клипове и анимации – разработени изцяло в България! И достъпни напълно безплатно за всички посетители на мола.

На нива 0 и 1 сме предвидили площи за кафенета, гледащи към LED екрана, така че посетителите да могат да се насладят на вълнуващите клипове, докато отпиват от своите напитки.

Друг подобен пример е стената за катерене, която е една от най-високите в страната, ще даде възможност на малки и големи да съчетават активно спорт и забавление.

Във времето до края на годината какво да очакват пловдивчани?

Само хубави новини! На първо място – планираме PLOVDIV PLAZA да отвори врати само след  месеци – през ноември 2018 г. В следващите седмици ще станат ясни и други много интересни магазини, които напълно ще променят навиците за пазаруване на пловдивчани. Обещаваме да ви държим в течение за всички новости около откриването на най-големия и модерен мол в града на тепетата. Защото Пловдив го заслужава!


Още по темата: общо новини по темата: 55
11.11.2023 »
17.02.2022 »
17.11.2021 »
28.04.2021 »
04.08.2020 »
26.06.2020 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на twothree
премахни филтъра

-1
 
 
Питат го за кино, той отговаря за стена за катерене! Айде закривай този кокошкарник, перачница за пари нов да бяха построили по-малко щеше да струва от правените в момента ремонти и пак няма да има никакви хора. Световните им марки "Зара" и "Брешка", които ги има във всеки мол, къде са Келвин Клайн,Долче и Габана,Бос и т.н. Без кино няма как да ходят хора в този хамбар на края на града. Добре,че половината го правят офиси, та да избият някой лев.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: