ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-елитното училище в Пловдив защити реномето си
Автор: Васил Динев 13:37 / 18.06.2020Коментари (10)16910
© Plovdiv24.bg
ЕГ "Пловдив" влезе в топ 10 на страната с резултатите от матурата по български език. Зрелостниците от елитната гимназия са постигнали среден успех 5.43 и се наредиха на десета позиция след Първа английска езикова гимназия. Начело на класацията е 91 Немска езикова гимназия в столицата.

Преди броени минути Министерството на образованието представи обобщените резултати от държавните зрелостни изпити по български език и втори ДЗИ. Пловдивска област се нарежда на четвърто място по успех след София-град, Смолян и Варна. Средният брой точки от матурата по български е 63.79, а на втори задължителен – 54.79.


Още по темата: общо новини по темата: 20
27.12.2020 »
13.07.2020 »
13.07.2020 »
01.07.2020 »
18.06.2020 »
18.06.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Здравей Роса Бела, Искам само да направя някои уточнения относно твоят коментар по долу "В тази гимназия са най-добрите, знаещи и можещи". Просто няма как да се съглася с това твърдение. Да, може по български и английски средните резултати да са най високи в ЕГ Пловдив но това не означава че по точните науки ЕГ Пловдив има някакви значими успехи. Ако се вгледаме малко по- подробно в резултатите ще видите че най-добрите ученици (макар и много малко на брой) са в Математическата гимназия. Там именно са трите ученика (от пет) с 100% резултат на матурите. Причината в Математическата гимназия в Пловдив средният резултат да е по-нисък е в стандарното отклонение на популацията. Просто нямаме толкова много ученици, които са добри по математика и затова в МГ Пловдив средният резултат е по-нисък. Ако някой си направи труда да извади резултатите на тези ученици от МГ Пловдив които са учили там от 7 клас не от 8 клас (тоест тези които наистина са добри по математика) ще видим че техният резултат на матурата по математика е много по-добър от средният резултат в Английската по математика. Поради факта че тези от 7 клас в МГ Пловдив са един клас (около 25 ученика) а останалите паралелки (6-7 на брой пралелки) в МГ са пълни с ученици от 8 клас повечето от които са там, не защото искат и могат да учат математика на високо ниво, а защотото МГ е една от елитните гимназии в Пловдив. Затова средният резултат по математика не е толкова висок в МГ. Ако погледнем София където популацията е значително по-голяма и има достъчно ученици добри по математика лесно ще видим, че МГ София е най-елитното училище в страната по математика, просто защото там единственият клас от МГ Пловдив (този на приетите от 7 клас) е просто мултиплициран в 6 паралелки тъй като кандидадстват хора от цялата страна и е лесно да приемеш ученици които са на високо ниво по математика. Ако погледнете в другите големи градове на България: Варна и Бургас отново ще видите подобна ситуация като тази в Пловдив. Даже МГ Бургас и по средни резултати седи по-добре от Езиковата Гимназия в Бургас. Защо не видим Първа Английска в София, ами тя въобще не е в топ 3 на софийските училища. Извода е прост и ясен - средните резултати по математика ,подчертвам средните, не са високи в МГ Пловдив защото е много по трудно да намериш ученици добри по математика отколкото такива които могат да изкара повече от 5 по български и английски. Или пък искате ли да сравним МГ Пловдив и ЕГ Пловдив по брой учници които са завършили някой от топ 10 университети в света. ЕГ Пловдив няма никакъв шанс по този показател.
0
 
 
Мотивираните ученици учат и имат знания по всички предмети. В тази гимназия са най-добрите, знаещи и можещи. Винаги има изключение, но са единици такива ученици.
0
 
 
по-добро е от съседното даскало, приличащо на съветско хале и лъхащо на арменски комунизъмрџ™‚
+2
 
 
От мнооооого години винаги са в топ 10!
0
 
 
Елитно не елитно, могат да оправят двора. :P
-3
 
 
ай ся....кой реши , че е най-елитното ???
-1
 
 
Emil 'Kanara' Lekov Rumen Rumenov са най-доброто постижение на това училище!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: