ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наградиха пловдивски огнеборци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:21 / 14.09.2021Коментари (0)2900
Всяка година на Кръстовден се отбелязва професионалният празник на служителите от структурите на “Пожарна безопасност и защита на населението" при МВР.  По традиция пловдивските огнеборци отдадоха заслужена почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг, а на тържествена церемония бяха отличени най- храбрите, самоотвержени и всеотдайни бойци.

Празника на служителите на пловдивската дирекция почетоха Ангел Стоев - областен управител на област Пловдив, Йордан Ставрев - заместник кмет по обществен ред и сигурност в община Пловдив, Павел Михайлов - кмет на община "Родопи".

Съставът на дирекцията получи редица поздравителни адреси от институции и организации, както и от жителите на населени места, които през това лято не бяха пожалени от огнената стихия.

Кметът на община "Родопи" връчи благодарствен плакет на директора на Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението- Пловдив -комисар Георги Мангараков и благодари на всички смели мъже, които с цената на живота си бдят над спокойствието и живота на обикновените хора.

На професионалния си празник получиха награди и онези пловдивски огнеборци, отличили се в работата си през годината.

Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Димитър Илиев Кръстев - началник на дежурна смяна в група "Пожарогасителна и спасителна дейност“ във Втора Районна служба по пожарна и аварийна безопасност към Регионалната дирекция Пловдив. Служителят е отличен за безукорно поведение, постигнати трайни резултати и проявена инициативна със заповед на министъра на вътрешните работи.

С "Обявяване на благодарност с парична награда" са наградени четирима служители на Регионална дирекция Пловдив. За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните им задължения са отличени: гл. инспектор Петър Христов Петров- началник на сектор "Специализирани оперативни дейности“, ст. Инспектор Веселин Стоянов Брадистилов – началник на група "Оперативен център“ в сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност“  инспектор Мюрсел Нурай Мурад – инспектор V Степен в група "Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност на Първа районна служба пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив инспектор Панайот Йонков Чепилски – инспектор IV степен в група Оперативен център на сектор "Пожарогасителна дейност".

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември с отличие "Писмена похвала" са наградени 46-ма служители на РДПБЗН Пловдив. За постигнати високи резултати в служебната дейност с широк обществен отзвук и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните им задължения с "Колективна парична награда", със своя заповед министъра на вътрешните работи награждава 40 служители на Регионалната дирекция - Пловдив. Огнеборците са проявили изключително себеотрицание, воля и мъжество при овладяването на масивни пожари в селата Михилци, Старосел и Кръстевич.

За хората извън професията, остава скрит трудния, сплотен и понякога съкрушителен свят на най-смелите служители за противопожарна помощ. Ето защо в моментите на голямо изпитание, когато силите и възможностите са на предела, от изключително значение е подкрепата на доброволците. Днес бяха наградени и 8 души с огромни сърца. Наградите на доброволците от Формирование 112 – Пловдив, връчи гл. инспектор Димитър Бришимов. За активно участие в овладяването на горските пожари грамоти от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ получиха:

Меглена Трифонова , Пролет Александрова, Красимир Каракашев, Атанас Даков, Раян Николов, Цветан Йошев, Бранимира Димитрова, Антон Мартинов, Десислав Хаджиев и Христо Димитров. От името на ГДПБЗН, гл. инспектор Димитър Бришимов връчи плакет за принос и заслуги на Доброволно формирование "Пловдив -112“. Наградата получи ръководителят на формированието – Атанас Даков.

Здраве, силен дух, успешни професионални мисии и удовлетворение на всички огнеборци и техните помощници - доброволците!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: