ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Наглост! Гергов заложи панаира за 20 милиона, с тях ще ремонтира хотелите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:11 / 08.11.2014Коментари (13)6111
© Plovdiv24.bg
Международният панаир в Пловдив ще плаща за ремонта на хотели в комплекс "Слънчев ден" край Варна, собственост на Георги Гергов. За целта изложбеният център тегли нов заем от УниКредит Булбанк на стойност 19.5 милиона лева. На извънредно свикано събрание на Съвета на директорите на 24 септември т. г. е решено няколко актива от Слънчев ден да бъдат прехвърлени като собственост на панаира, и обратно. Така, чрез замяна, панаирът става собственик на хотелите "Мираж" и "Вероника" в морския курорт, а "Слънчев ден" взема ресторантите "Пълдин" и "Ритора" в Стария град. Пловдивските заведения са оценени на 5 милиона лева, а сградите в "Слънчев ден" - на 15 милиона. И тъй като замяната не е равностойна, панаирът дължи на дружеството, стопанисващо курортния комплекс, около 10 милиона лева, сочат документи, качени в Търговския регистър.

Банката отпуска парите на два транша - от по 9 780 000 лева. Първият транш отива за доплащане на придобитите имоти по морето. А вторият - за реконструкция на хотелите и административната сграда. И понеже никоя банка не дава пари срещу усмивки или лобита, обезпечението по заема е чудовищно - заложен е Международен панаир Пловдив с палатите му, многоетажният паркинг, административната сграда и земята. Като залог служат и всички вземания на панаира, настоящи и бъдещи, по всички сметки в национална и чужда валута. Аргументите на мениджърите на панаира, за да гласуват "за" на общото събрание са следните: придобитите имоти се намират на отлична локация и туристическият бизнес там е добре разработен, което ще доведе до бърза възръщаемост.

Финансовите прогнози сочат, че за средносрочен период - от 3 до 5 години след реализиране на инвестиционния проект, кредитната задлъжнялост на дружеството би се стопила. Така дружеството си осигурява паричен поток, който няма да е зависим от периодичността на изложбите в Панаирното градче, смятат в Съвета на директорите. За да спят спокойно, адвокатите на дружеството вадят препоръки на Световната асоциация на изложбената индустрия UFI, че панаирите по цял свят трябва да разработват нови дейности, и то в съвсем различни от изложбената сфера.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Интересно защо под подобни статии няма коментари в защита на свинаря от страна на левичари, социалисти, комунисти, носталгици и рублофили. Тези категории са иначе много разпалени под други статии, но нещо в другаря свинар сякаш ги смущава. Не е хубаво това отстъпление от марксистко-ленинските повели.
+2
 
 
След като така наречената "държава" реши да стане лакей на мафията и да затрие една от най-успешните банки, защо същата тази държава гледа мълчаливо свинщините на Червената мърша? Може би защото мафиотите се ползват с държавен чадър в България?...
+6
 
 
един от символите на Пловдив е на път да се затрие
+11
 
 
Класически случай на източване на панаира за сметка на другото дружество.прехвърляшактиви от дружество,което управлявяш,но съсобственик е и държавата,и в края на операцията то дължи 20 милиона.естествено,като си спомним как сегашният главен прокрор одобри преди време кражбата на панаира,можем да предположим дали ще има изобщо някаква реакция от прокуратурата.
+18
 
 
Гергов,Арабаджиев ,Майонезата ,Каймаканов и куп други олигарси заслужават да живеят до живот във затвора или изгонени от държавата .
+10
 
 
Това е последната стъпка към ликвидацията на панаира, която започна още през 2008 г. Честито на печевившите !
+13
 
 
Време е този кърлеж да бъде намазан с катран и овалян в пера.
+20
 
 
Още от откриването-Панаира от най-привлекателното място за пловдивчани и гости на града се превърна в една стара база и купчина желязо!Панаира беше известен в цял свят и откакто го помня през 90-те и началото на новия век имаше голяма посещаемост,дори коледния базар регистрираше куп печалби и голяма посещаемост.Този "човек" съсипа всичко!Жалко,много жалко!!!
+19
 
 
Изтезания за тая сволоч-клещи за вадене на нокти и зъби, без упойка на силен хард метъл в продължение на месец....след това лекуване и наново!Това заслужава тоя урод и всички ,които ми съсипаха Родината!И не си мислете,че това е брутално-брутализма при тея е х10!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: