ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
На финалната права за кмет на Пловдив останаха двама кандидати! Всичко друго е лъжа, измама, опит за манипулация и бягство от отговорност
Автор: Георги Кирилов 15:25 / 12.10.2019Коментари (18)23444
© Plovdiv24.bg
Остават точно две седмици до изборите за кмет на Пловдив, районни кметове и общински съвет. Най-важната и предизвикваща интерес битка е тази за кмет на Пловдив. Тази година отново имаме надпревара между два коня.

Фаворитите

Здравко Димитров - той категорично влиза като фаворит в кметската надпревара. Всички социологии в момента му дават предимство на първи тур, което той може да изпусне само ако продължи да слуша щаба си и изневери на принципите и инстинктите си. Зико има шанс само ако бъде себе си и спре да следва по-скоро грешната посока, в която го бута "мозъчният тръст" около него. Бойко Борисов избра за кандидат за кмет на Пловдив и се довери на Здравко Димитров - Зико, неговия приятел, когото познава и на когото има доверие. Само този Зико има шанс да спечели изборите.

Славчо Атанасов - той е другият сигурен участник в балотажа. Традиционно разчита на мажоритарен вот, по-скоро социален. Изключително слабите кандидатури на БСП винаги наливат вода в мелницата на Атанасов. Тази година отново е така. Очаква се патриотичната му листа да получи доста по-малък резултат от него самия, тъй като много от "червените" симпатизанти ще гласуват за общински съвет за БСП, но за кмет за Славчо Атанасов, вместо нямащия никакви реални шансове Николай Радев.

Големите губещи

Николай Радев - доближеният до Гергов човек няма как да избяга от сянката на своя "началник" и всички в червените редици са наясно с това. Дали гласуваш за Радев, или за Гергов, практически няма разлика. Именно това петно не може да изтрие иначе интелигентният и ерудиран кандидат на БСП. Отделно на дебата си пролича, че Радев е вещ най-вече в сфера образование, което е крайно недостатъчно за един кандидат за кмет. Ще е чудо, ако събере повече от 10 000 гласа, което ще го остави на обиколки зад двамата лидери.

Дани Каназирева - тя ще е може би най-големият губещ на тези избори. Каназирева има дарбата да акумулира в предизборната година много от протестния вот, но в кампанията по всичко личи се срива, независимо от неадекватното помпане на рейтинга й от една-единствена социологическа агенция. Повечето други показват сериозно отстъпление на Каназирева и листата й, защото в кампанията се появяват субекти, които "крадат" протестния вот, който е акумулирала преди това.

В месеците преди изборите тя печели симпатиите най-вече на хората вдясно, които не са одобрявали досегашното управление, но появата на различен кандидат при ГЕРБ и интересен кандидат при ДБ, причинява отлив от симпатизанти на Каназирева. Отделно кампанията й е изключително слаба, ограничена и с пълна липса на свежест както като послания, така и като личности. Прогнозата ни е, че Каназирева значително ще свие присъствието си в ОбС като бройка съветници, които ще успее да вкара.

Приятните изненади

Георги Колев - решението му да участва на изборите като кандидат за кмет със сигурност предизвика изненада. Колев към момента, заедно с кандидата на ДБ, е свежият полъх в кампанията. Поведението и посланията на Колев са иновативни и различни, заложи и на няколко непопулярни идеи, като тепърва ще разберем какво ще постигне с тях. Със сигурност очакванията са Колев да увеличи значително влиянието си в ОбС. Много е важно и кого ще подкрепи на балотажа между Атанасов и Димитров.

Атанас Костов - адвокатът, който се нагърби със задачата да е кандидат за кмет на автентичната десница, също се опитва да внесе нещо ново в кампанията. Засега си остава само с опитите, тъй кампанията на ДБ е изключително скромна и ограничена, разчита се на прекия контакт в центъра на града, което може и да донесе частичен успех. При ДБ има много голям проблем с реденето на листата. Там водач е токсичният и нехаресван политик от ДСБ Йордан Иванов, а поставянето на кандидата за кмет назад в листата показва недоверие в него от коалицията, която представлява. Как при това положение от ДБ искат да им се доверят избирателите?

Запазване на позициите

Николай Бухалов - "Кауза Пловдив" също прибегнаха до иновативен и различен кандидат за кмет, доверявайки се на спортното ни светило Николай Бухалов. Целта на партията също е увеличаване на влиянието в ОбС, както и спечелване на район Централен. Там кандидат е Георги Титюков, който почти сигурност ще е на балотаж с кандидата на ГЕРБ Георги Стаменов.

Балотажът

Очертава се един изключително непредвидим и интересен балотаж, който ще се реши в кампанията. Засега с леко предимство според социологията в него има Славчо Атанасов, но там той разчита на протестния вот и вота на социалистите, които традиционно акумулира на балотажите. Тази година отново ще е така и ако Здравко Димитров иска да го победи, трябва да скъса опашката си и смело да влезе в кампанията, залагайки на непопулярни и смели решения.

Пловдивчани заслужават истински дебат между двамата фаворити и само Plovdiv24.bg може да им предостави необходимите ресурси, време и аудитория за целта.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 15.10.2019 г.
0
 
 
Лъжа, измама, опит за манипулация и бягство от отговорност ще е, ако гласуваме за статуквото. Толкова трудно ли е да се проумее, че луди пари за кампанията на посочените тук от рейтинговите анализатори за фаворити не се хвърлят ей така, без сегашният лъже-елит да се надява на добра цена за манипулациите?
+4
 
 
Истината е, че просто не бяха допуснати достойни кандидати, а сочените за фаворити са просто част от предварителният сценарий! Жалко за Пловдив! Най-хубавия град в България! Със Славчовци и Зиковци нищо добро не ни чака! Странното е, че който и да пита човек, никой не иска и да чуе за тези двамата! Ама пак били фаворити?
на 12.10.2019 г.
+2
 
 
Човек не трябва да се асоциира винаги с партията или с цвета на някаква агитка ( визирам kigerbr , копър и ботуша му) Това е тъпо. В случая обаче съм съгласен , кмет издигнат от ГЕРБ , БСП или тая глупава патриотична секта наречена "Патриотичен Фронт" не трябва да се разглеждат , като опция. И трите "народни" групировки доказаха , че с общи усилия могат да разрушат България за по-малко време отколкото Сакскобургготски обеща , че ще е я оправи. Затова на града ( и не само) му нужен независим човек. Сега вече усещам как цветната агитка ще почне да коментира , че без подкрепата на партията или управляващата власт града няма , как да просперира. Да , частично е вярно , но какво искате да ни управлява корупцията обхванала цялата страна или да бъдем град в който всичко се развива поне малко прозрачно и честно. Това което иска всеки е място лишено от дебели и дебилни, дето освен да пушат, пият , пишат всякакви врели некипели по сайтовете ( да махаме паметници , да бутаме всичко от предния кмет , да чистим въздуха замърсявайки го двойно и др.) и се еб*т друго не умеят. Град в който ходят "познати" на полицията криминално проявени и когато някой ги нарани се ходи да им се оказва медицинска помощ. Град в който всеки има книжка и паркира , както му дойде , град в който жена гази и убива полицай бива пусната на свобода , защото виждаш имала деца, град в който човек защитаваш собствеността убивайки крадеца сяда зад решетките , защото видиш излезнал срещу по-здрав и по опитен с мъж от него с пистолет ,а не с нож , защото ония бил с такъв.... Проблемите на града са адски много , проблемите на областта също са адски много - погледнете която и да било община в област Пловдив ( тук наблягам именно на управлението на ГЕРБ и участието на Здравков , като областен управител) и ще видите разруха и само тук таме има един два завода около което се върти всичко... А уж първите двама говорят колоритно , но зад думите не се усеща нищо - празни приказки които няма да нищо което да показва , че ги вълнува положението в града или гражданите му. По скоро и двамата ще вкарат Пловдив в дългове и ще си напълнят джобовете - както правеха досега :(( Това е тъжната истина , колко и на цветните да не им харесва...
-1
 
 
Здравке, в "Комина" повече почитатели имаше!
на 12.10.2019 г.
-1
 
 
Каракачанов и Борисов са в един и същи оркестър, допълват се като солисти от една опера, тъй че не се знае знае ли се Славчо Атанасов или Здравко Димитров е общият им фаворит на предстоящите избори. С други думи, активната реклама за тези двама подведомствени обслужва статуквото, каквото и да означава това за обикновения пловдивчанин. Двуметровият Зико е симпатичен образ на много наивен честен човек. Че т.нар. социологически анкети особено преди избори по традиция изключително приятно лъжат, е обществена тайна. Който иска, нека да вярва на прогнозите им!
0
 
 
Всеки друг,но не и кмет от крадливата ГЕРБ.
+4
 
 
Не, всичко друго е борба за Общинския съвет. Искат от там да дърпат конците. Всички кандидати, освен Зико и ЗКПЧ-то, са напълно наясно, че по-скоро ще има сняг юли, отколкото те да спечелят избори за кмет, но много добре знаят тежестта на един глас на общински съветник, както и са наясно, че колкото повече хора налъжат с обещания за това и онова, толкова повече гласувайки за загубената им битка за кмет, ще гласуват и за съветници, които ще вкарат и после ще извиват ръце. Особено деен е Жоро Колев, ама особено. Здравка и тя за това драпа... Щяло да е различно, щели да правят кулата в Кючука, щяло да оправят въздуха, щяло да е само цветя и рози, а всъщност става дума за МНОГО пари!
+2
 
 
По-скоро Георги Колев ще събере гласове, отколкото Славчо Атанасов. На предните избори му се показа и доказа, че НЕ желаем да ни 'управлява' като кмет или каквото и да е друго. Не мога да си обясня тази чудесия.. Адоката може и да е добър, обаче откакто обяви Зулата за кандидат за районен кмет, рЕзко и внезапно ми паднА в очите..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: