ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мъж легна на операционната маса в "Каспела" и се събуди ужасен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:00 / 28.03.2016Коментари (22)80907
©
Мъж от Хаджидимово стана жертва на безсмислена и ненужна операция, застрашила живота му в пловдивската болница "Каспела", пише struma.com. Бил опериран заради диагноза "диастаза", с която бил на преглед. След като операцията минала, той с ужас установил, че там направили ревизия и поправка - "ексцизия" на стар "цикатрикс" /белег/, при условие, че мъжът никога в живота си не е бил опериран. 

След безсмислената хирургична намеса е предизвикана херния и днес коремът на пострадалия мъж расте с всеки изминал ден. Състоянието му е тежко, той носи колан, за да не изпаднат червата му.

Историята започва с банален преглед при лекар от пловдивската болница. 65-годишният Александър Вангелов отива на преглед с диагноза "диастаза" /разделение на предните коремни мускули/ и преглеждащия го лекар заявява, че трябва да бъде опериран. 

Записват го още на следващия ден. И ето какво разказа Вангелов:

Постъпвам в болница на 28.10.2015 година за преглед с диагноза "диастаза". Без никакви обяснения от страна на д-р Димов ме насрочи за операция на следващия ден. Какво и как са се гаврили по време на операцията, не ми е известно.

След изписването ми от болницата си обаче получавам епикризата и установявам, че диагнозата за заболяването ми е друга. В същата е отразено и че са ми правили "ексцизия на стария цикатрикс", което преведено от доктор, означава, че имам предишна операция.

Отговорно заявявам, че това е пълна измислица и лъжа. Никога преди това не съм опериран.
След операцията се чувствам изключително зле.

Коремът ми е подут и болезнен при допир. Не мога да се храня нормално. При направена консултация с хирурга от Благоевград д-р Таковски ми бе обяснено, че са ми предизвикали херния, която трябва задължително и спешно да се оперира.

Опитвам се да си отговоря на няколко въпроса:
Колко пари са източени от Здравната каса за проблем, който е могъл и да не се оперира?

Кой ще ми плати за причиненото ми неразположение?
Кой ще ми подсигури средства за по нататъшно оперативно лечение и възстановяване, тъй като съм с инвалидна пенсия от 195 лева?

Прилагам епикриза и снимки на състоянието ми в момента, което се влошава с всеки изминал ден.
Много се надявам, че въпросните доктори ще бъдат санкционирани, за да не може да продължава гаврата със здравето на хората.

Не мога да си искам правата в съда, защото по стара българска поговорка "Гарван гарвану око не вади" и няма как да се докаже, че докторите са сгрешили, пък и не разполагам със средства. Това, което ми се случи, е страшно, казва Вангелов.

Според него лекарите в болницата му се изсмели, когато казал, че ще ги съди заради ненужното отваряне на корема му, довело до сериозни последици. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нлагодарение на Проф.Д-р Димов съм на път да спечеля войната с рака.....това е човека който ми вдъхна надежда и ми научи как да понасям всички препятствия по които трябваше да мина.Това е доктора,благодарение на който не се сринах псически и да си мисля като 80%от онкоболните че рак=смърт.....благодарение на него аз приех рака като една диагноза нищо по-лошо.....Благодарение на този доктор открил възлите ми на време ми отстрани щитовидната жлеза а белега е почти невидим....За жалост са малко докторите като него....съмнявам се дълбоко да е виновен той
+3
 
 
Колкото по-бързо затворят това предприятие,толкова по-добре за всички !!!! Оперираха майка ми цели 4 пъти,след като още след първата разбраха всичко !!! А тогавашния доцент,вече професор,беше в основата на нещата !!! Ако искаш да си платиш-добре,но ако се замислиш и не дадеш пари,те водят,че си лежал цял век !!!! Пълна проверка от както е създадена !!!!!
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 29.03.2016 г.
+6
 
 
В тази Каспела един "бизнесмен" преди 2 години искаше да ме оперира понеже имах проблем с адукторите и ме стресира доста сериозно, но аз размислих и реших да почивам повече време, за да видя как ще ми се отрази почивката и евентуално след това операция и О ЧУДО след 6 месеца почивка, започнах да си тренирам доста активно отново и вече нямам този проблем просто ги бях възпалил сериозно, а този изрод щеше да ме нареже просто за някой лев повече.
+6
 
 
Няма по долно нещо от лекарската мафия.....само вижте какви коли карат и как пазаруват и тогава ги защитавайте.
на 28.03.2016 г.
+3
 
 
Значи от коментарите ми направи впечатление че двама души се изказват с добри думи за въпросния Д-р Димов. Затова е добре да се уточни че Димов е дал диагноза а после е направена операция по друга диагноза. Незнаем конкретни факти,но е възможно въпросния Димов да няма никаква вина защото може да не е участвал в операцията нито пък в промяната на първоначалната диагноза. Определено такива случаи трябва да се разследват до дупка а при доказана вина да се съди по обвинение опит за предумишлено убийство! Та да се върнем на думата,Димов може да не е виновен но виновни има и имената им трябва да се чуят на подсъдимата скамейка! Човека не е опериран преди,каква ревизия какви 5 лева? Тези случаи са ежедневни и ни режат живи без да има нужда за да лапат хиляди левове допълнително върху месечните си заплати! Случая има отзвук защото се е получило усложнение,но ако всичко беше минало наред сега защитниците на Д-р Димов може би щяха да са трима,като третия щеше да бъде човека от снимката,който щеше да е доволен че е здрав без да знае че са го рязали безпричинно! И в заключение -15 години решетки за виновните в ситуацията,защото тук не говорим за грешка а за грешка при опит за измама със здраве!
+4
 
 
Далеч съм от мисълта да защитавам докторите и най-вече якото крадене по клинични пътеки, но специално впечатленията ми от проф. Димов са много добри. Хубаво е да се види и неговата страна по този неприятен случай.
+2
 
 
Нека по полека с квалификациите ,във всяко стадо си има мърша,на мен пък ми спасиха живота в тази болница ,благодарение на проф.Димов,хвала на такива хора ,не онези които източват касата, рано или късно те си намират майстора,нека не очерняме всички под един знаменател.
+19
 
 
Абсолютно винаги и задължително за подобно нещо се иска второ мнение, че даже и трето ако е необходимо!!
+23
 
 
Тези доктори съвсем през просото са я подкарали. Няма ли сила, която да ги вкара в правия път?
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 28.03.2016 г.
+9
 
 
Думата Глог говори ли му на някой нещо? Най-опасни са тези, които нямат избор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: