ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млада пловдивчанка направи голяма глупост след запознанство в социалните мрежи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:50 / 30.01.2018Коментари (2)120718
©
"На всеки 30 секунди някой по света става жертва на трафик, 27 милиона са за 2016-а година, като 80 % от тях са жени и деца", тази стряскаща статистика сподели заместник-кметът Георги Маринов по време на откриването на Национална среща за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите. Пловдив е домакин на събитието, която се провежда в рамките на два дни.

"Обединени сме от идеята да синхронизираме общите си усилия, използвайки целия ресурс и набор от законови мерки, за да се противопоставим на робството на 21 век", допълни в изказването си заместник-кметът.

В национален план има около 350 жертви на трафик на хора за изминалата година. Само в администрацията на Националната комисия на трафика на хора са постъпили 107 сигнала за потенциално пострадали лица - най-вече с цел сексуална експлоатация, трудова и просия.

Най-тежки са случаите на експлоатация, съчетани с физическо насилие, от които жертвите по-трудно се възстановяват. "Това е проблем с икономически, социален, образователен и наказателно-правен характер. Затова институциите обединяват силите си в Националната програма за борба с трафика на хора, която очертава мерките на държавата и неправителствените организации за превенция и защита на жертвите," обясни Камелия Димитрова, секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора.

В Пловдив 6 са сигналите, получени на горещя телефон на Местната комисия и са свързани със сексуална и трудова експлоатация. Един от случаите е: след запознаване в социалните мрежи младо момиче напуска дома си заради обещания за по-добра работа. Това принуждава нейната майка да сигнализира служителите на Местната комисия, които се обръщат за съдействие към Криминална полиция. 

"Често се използва емоционалната привързаност на младите, които след това предприемат рискови действия. В действителност случаите са много повече, но хората трудно споделят дори и с полицията, че са били жертва на трафик", обясни Таня Иванова, Секретар на Местната комисия за борба с трафик на хора.

В националната среща участват председатели, секретари и членове на десетте местни комисии за борба с трафика на хора от градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе и Сливен, представители на неправителствения сектор и международни организации.

По време на работната среща в разговорите ще се акцентира и на: новоразкритите услуги за жертви на трафик на хора през изминалата година и работата на първия специализиран кризисен център за деца. Ще се изготвят предложения за изменения и допълнения на Закона за борба с трафика на хора, Правилника за приютите за временно настаняване и центровете за закрила и помощ на жертвите на трафик на хора. Ще бъде представена работата на Приютите за временно настаняване на жертви на трафик на хора в посока на успешната, дългосрочна реинтеграция на пострадалите от трафик на хора лица. Телефон на който може да се подават сигнали за трафик на хора в Пловдив: 032 622 136.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+6
 
 
Така написано, излиза, че просто е решила да си намери работа, и да заживее самостоятелно ( както искат повечето млади хора ) .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: