ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млад пловдивчанин с емоционален разказ от опашката в КАТ: Ад!
Автор: Мариана Панчева 14:35 / 05.09.2016Коментари (31)27765
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Plovdiv24.bg публикува емоционалното писмо на млад пловдивчанин, минал през Ад-а на КАТ - Пловдив. 

"Здравейте, уважаеми Plovdiv24.bg!

Поводът, по който Ви пиша е статия от читател, която сте публикували от читател: В КАТ Пловдив е страшно - анархия, цигани, налитане на бой. Преди да започна с оплакванията от бюрократщината, корупцията и хората, оперирани от срам, бих искал да Ви поздравя и благодаря, че Ви има и че се отзовавате на нелепите и глупави ситуации в нашата мизерна държавица. Ще пиша директно, защото съм възмутен! 

Пише Ви момче на 22 години от град Пловдив. Съжалявам, но ще спомена и повдигна една тема, която е с мухъл от дълго време и решение - никакво! Наскоро се беше писало за КАТ в гр. София, а аз бих искал да събудя отново темата за КАТ - Пловдив.
Едно място на нерви, безпардонност, унижение и ... един ден на нещо зловещо!

Налага се да посещавам тази институция за пререгистрация на закупен от мен втори автомобил и понеже имам проблем със самият автомобил, който е запориран, преди ден се нареждах за 4-ти път на опашка с чакане за не по-малко от два часа ... И някак си така, като си чакаш, виждаш неща, от които няма как да не се възмутиш. Най-лошото е, че те се виждат от много хора, но българският народ е като стадо овце и за проблемите си затваря очите, затова те ще съществуват дълго време. 

Пиша Ви, защото вероятно сте едни от малкото в тази проклета държавица, които биха реагирали по някакъв начин. Мисля си в момента, че не най-големият проблем е в това, че няма ред, подаден от самия КАТ, а в наличието на няколко човека, на които това им е "работата" - да взимат пари, да се пререждат, да се правят на идиоти (не, че не са) и да оправят чужди документи и - като се тегли чертата, вече са си изкарали стотина лева на ден! 

Пред тази институция от понеделник до петък с работно време от 08,30 до 16,10 (приемно), с почивки от 10,00 - 10,20, от 12:00 - 12,30 и от 14,40 - 15,00 - с уникалното работно време и опашка по около 100- 150 човека на всеки два часа, без наличието на ред и с наличието на нагли хора, които отново казвам - "работят" там... става някакъв хаос! 

Никой не знае реда си, ако има съвестни граждани да се наредят на опашката, то има такива, които се нареждат най-нагло директно пред самата врата - именно тези няколко човека - около петима, на които лицата няма как да забравиш, именно тези, които срещу 20-30-50 лева ти взимат документите, минават през задни, предни, странични и не знам още какви вратички (явно са на "ти" и със служителите, които работят реално там) и подготвят документите, на тези на които са си платили. 

А като кажеш нещо на един, всичките петима се нахвърлят като диви кучета върху този, който се е обадил... та дори са в готовност и да го набият. Накрая се изчаква да мине редът на този, който е направил забележката и след час - същата ситуация. Хора, оперирани от чувство на срам!

В една нормална ситуация би могло да има машинка за издаване на номерца и едно табло. Тка, след като човек види, че на таблото е 50- ти номер, а неговият е 150- ти, може да отиде да пие едно кафе. От скоро има някакви измислени картонени номерца до 30-ти номер - два, три кочана с различен цвят, които се раздават от човек в КАТ на хората, именно на тези, на които не си зная реда... Друг е въпросът, че именно петимата или може и повече, "работещи" там, също си взимат номерче и го продават на някой от по-задните на опашката, също, което създава напрежение.

Хора с детски столчета на опашката, възрастни, а и не само, без възможност да седнеш някъде на дъжд, слънце, без удобства. Някакъв УЖАС и АД е в КАТ!

Нареждаш се на опашка, за да ти подготвят документите - минимум два часа, чакане и с тези безочливи хора, които непрекъснато се пререждат, а и с тези, които взимат пари, за да ти подготвят документа тайничко отзад, ще си късметлия, ако се оправиш за два часа. И лед това - нареждаш се на опашка да се подадеш документите в другата сграда, издават ти бележка, с която отиваш в банката, за да си платиш таксата, след като си платил се връщаш отново в "чакалнята" за да си вземеш вече готовите документи. 

А ако автомобилът ти трябва да мине и през преглед (канал) в КАТ, се нареждаш на опашка и за автомобилите. АД. АД. АД. 

А и след всичкото това чакане, като отидеш на гишето и ти кажат, че автомобилът все още има запор, защото няма как да разбереш по друг начин и не може да се направи нищо засега, ти идва да вземеш един автомат и да...

А живеем в 21-ви век, с технология и удобства. Нееееееее... с подобни ситуации ние сме в джунглата и особено в КАТ - там не си човек!

И после ... Защо младите заминават в чужбина? Защо се случва това или онова? Защо на някого му паднало пердето и застрелял, убил, наръгал или набил друг ... Защото хората са изнервени от това, че няма ред! Защото всичко се случва и под носа на полиция, КАТ и УЖ органите, които трябва да въдворят ред !Намразвам тази държава ... и не само от тази ситуация, в която се сблъсквам в КАТ, а и с всеки изминал ден със случващото около мен ...
със случващото, около всеки един от нас! Някакъв АД!

Благодаря Ви за отделеното време и се извинявам за целия изписан роман, но трябваше да споделя ...

П.С. И Дано и ДАЙ БОЖЕ, тази глупава държава,
иначе с невероятно красива природа ... един ден се оправи и бъде европейска страна!"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Staniu Simeonov
премахни филтъра

0
 
 
Има и начин да минеш по бързо пред кат се върти един нисък с корем мисля че му викат жоро той прекарва по бързо за около 50 лв.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Актрисата Виолета Донева е била открита мъртва в апартамента си
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: