ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млад пловдивчанин получи надежда за лек на множествената склероза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 16.09.2019Коментари (0)8229
©
С надежди да има пълноценен и нормален живот в бъдеще 32-годишният Ивайло Тенев заминава утре за лечение в Москва. Младият пловдивчанин е диагностициран с "множествена склероза" и вярва, че благодарение на иновативно лечение в руската столица с присаждане на стволови клетки, ще оздравее. За целта той успя да събере непосилната за него и семейството му сума от 45 000 евро за много кратък период от време.

"Благодаря на всички дарители, които ми дадоха шанс да сбъдна мечтата си и да се подложа на това лечение. Вярвам, че ще мога да променя съдбата си и да имам нормален живот", казва с благодарност той.

Бил диагностициран преди 9 години, след като в долната част на дясното му око се появила жълта точка. Първоначално Ивайло не се притеснил много, тъй като бил добре. Все още учел в специалността "Икономика на туризма". Обичал да спортува. Тренирал източни бойни изкуства, плуване, волейбол, фитнес. Водел много активен начин на живот и нищо не предвещавало, че ще бъде диагностициран с "Множествена склероза". До 2014г. успявал да поддържа активността си. В онази година работел и учел в Дания, но здравето му се влошило много и се наложило да се прибере обратно в родния град.

След 2010 г. отишъл първо на очен лекар, откъдето бил насочен към други специалисти. След ядрено-магнитен резонанс невролози от Пловдив му поставили диагнозата "Множествена склероза". Иво не повярвал и отишъл в София за второ и дори трето мнение. Когато най-добрият специалист у нас потвърдил страшната диагноза, Иво взел решение да търси лечение за болестта си. Казал това на медиците, а те му казали, че лечение няма. "Те ми се смееха насреща. Професори, доценти. Смееха ми се. Да, така бяха нещата", казва той, като таи последна надежда за лечението в Москва.

След диагностицирането и влошаването на състоянието си той подходил борбено към болестта. Отказал да се предаде. Първо се обърнал към алтернативната медицина. Посетил Индия, където се лекувал с помощта на аюрведа. Два месеца по-късно, когато се прибрал в Пловдив, състоянието му рязко се влошило. Бил на легло и не можел изобщо да стане от него. "Не в инвалидна количка. На легло бях. Но съм твърдо решен да се излекувам", твърди младият пловдивчанин. Преди няколко месеца разбрал за германка, която се излекувала от същото заболяване в Москва.

Свързал се с клиниката, откъдето преценили, че състоянието му позволява прилагането на иновативното лечение. А то, според думите на Иво, се състои от вливане на извлечени от него самия и обработени по специален начин стволови клетки. Било му обяснено, че там той ще бъде подложен на силна химиотерапия, както и че има значение по кое време на денонощието ще му бъдат извличани стволови клетки.

"Това е автоимунно заболяване на нервната система, което бавно, но сигурно води до пълно инвалидизиране. Преди диагнозата имах много мечти и водех пълноценен живот. МС ми взе всичко. Сега нямам нищо, нито една мечта дори. Просто съществувам, без да знам защо", казва с тъга младият пловдивчанин пред "Монитор". Той отново благодари на всички дарители, които са му дали шанса да замине за руската столица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1617) 16%
Спас Гърневски (1420) 14%
Д-р Иван Чомаков (970) 10%
Славчо Атанасов (2625) 26%
Иван Тотев (2584) 26%
Здравко Димитров (886) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: