ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Млад мъж пред Plovdiv24.bg: Законът е абсурден, не съм престъпник!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 15.05.2021Коментари (10)21950
© Plovdiv24.bg
Преди месец в щата Ню Йорк марихуаната за отдих и развлечение бе декриминализирана. Местни медии съобщиха, че хората с присъди, свързани с канабис, ще бъдат автоматично заличени. Законът позволява на пълнолетни, навършили 21 години, да купуват и отглеждат марихуана за лично ползване.

36-годишният Христо Граматиков е от Асеновград, а след броени дни влиза в затвора. Той реши да сподели историята си пред репортер на Plovdiv24.bg. Христо е интелигентен млад мъж, занимава се с озеленяване и градинарство, завършил е Аграрния университет в Пловдив, практикува и парапланеризъм.

Употребявал е канабис няколко пъти, когато се е събирал с приятелите си в планината. Преди година и половина е получил условна присъда за шофиране след употреба на марихуана от 4 месеца с 3 години изпитателен срок. Тестът бил направен дни по-късно, след като Христо е пушил и дори не вярвал, че резултатът ще бъде положителен.

"Година и половина по-късно, след като ми бяха върнали книжката, започнах да работя като доставчик на храна към ресторант в Пловдив. В работно време полицаи ме спряха за рутинна проверка. Отново ми се случи същото, бях си позволил да изпуша една цигара на рожден ден с приятели около 2-3 дни по-рано. Направиха ми тест и той пак беше положителен. Не отричам, че грешката е моя", разказа младият мъж пред наш репортер.

Той е поискал да му се направят и кръвни изследвания, защото бил сигурен, че пробата ще бъде отрицателна, но и тя била положителна. След като Граматиков е спипан по време на изпитателния си срок, директно влиза в затвора, като след споразумение с прокуратурата трябва да излежи общо 10 месеца.

"Беше ми много тежко, докато си чаках резултатите и присъдата. Смятам, че това е нечестно, аз съм обикновен човек с много приятели, културен и работещ съм. Животът ми трябва да спре за една година. Докато съм в затвора, ще се опитам да извлека доброто от това и когато отново съм свободен, да бъда с по-добра психика. Притеснявам се за родители си, не искам да ги тревожа", каза Христо.

Той твърдо е решил да се бори за промяна на закона, тъй като смята, че не е справедлив и когато е шофирал дни след употреба на канабис, съзнанието му е било бистро и е бил напълно адекватен. "Това, че съм пушил по никакъв начин не ме прави престъпник, както в момента обществото ме третира", допълва Граматиков.

Според експерти, след като тестовете на "Пътна полиция" надвишават периода на влияние от наркотика, трябва да бъде криминализирано шофирането под въздействие, а на след употреба. Неприемливо е животите на млади българи да бъдат съсипвани с лишаване от свобода за подобно деяние, когато по пътищата е пълно с шофьори убийци, които се разминават с условни наказания.

"Законът е наистина абсурден и трябва да бъде променен.Имам приятели в различни страни по света и никъде той не е толкова строг за подобни действия. В никакъв случай не подкрепям, че трябва да пушиш и да караш, за мен това е престъпление, но когато си ползвал канабис дни преди това, не оказва никакъв ефект", коментира асеновградчанинът. Според него, за да бъдем цивилизована европейска държава и да останат младите българи в родината си, трябва да има сериозна промяна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 18.05.2021 г.
0
 
 
Отивай в затова ве наркоман смотан!!! Жалваш се като ощипана булка... Заради такива като теб умират хората по пътищата. Като искаш да релаксираш го направи като нормалните хора.
0
 
 
Само където това изобщо не е вярно. Използваните масово от полицаи полеви тестове DrugCheck3000 могат да дадат положителен резултат след 3 до 9 часа. Така ,че байо се е напафкал и е хванат в пробация за втори път.
+1
 
 
Интересни хора има. Знае, че тестовете на КАТ отчитат употребата на наркотици последните дни и пак тръгват да управляват автомобил въпреки условната присъда която имат. На подобни хора не може да се помогне. И оправданието е смешно - два пъти само опитал, но и двата пъти го хванали - аз това не го вярвам...
0
 
 
До всички наркоманчета и до това животно *локомотив1936* - паднете ли ми - трепя ви!Изроди нещастни,ходете там,където наркоманите си *живеят*,тук сте нежелани!
+1
 
 
Сори, бро, ама да шофираш омаян не е много умно. Дават ти време да размислиш.
-1
 
 
Смотан наркоман,като не си доволен - марш в страните с лелеяната *свобода!Мамицата ви наркоманска,карате дрогирани,трепете хора,после се изкарвате ангелчета!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: