ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Министърът на образованието влезе в училище в "Столипиново", без да предупреди никого, вижте какво завари!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:30 / 11.12.2023Коментари (2)12112
©
Индивидуален подход към различните образователни институции и адаптиране на учебните програми към интересите на учениците. Това бяха част от акцентите в срещата на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков с учителите от СУ “Найден Геров" в Пловдив.

Посещението му бе без предварителна подготовка и целеше личен разговор с преподавателите, за да представят проблемите, които срещат в работата си, и предложенията им за промени.

“Избрах да дойда тук, без да уведомявам никого предварително, за да имаме максимално честен и открит разговор. Защото Вашето училище не трябва да се превръща в пример за порицание, а за началото на истинска промяна в системата за обхват", обясни министър Цоков. По думите му учителите могат да разчитат на всякаква подкрепа, но е много важно да се елиминира формализма и да се взимат повече мерки за задържане на децата в училище.

Учителите обясниха, че много от децата срещат трудности с българския език и е добре да имат възможност да адаптират учебните програми към техните нужди. Те проявяват и интереси към спорта и творчеството, но материалната база не е достатъчно добре развита. Училището има и своите добри примери - една от възпитаничките днес е дипломиран учител, няколко деца свирят на пиано, а училищният футболен отбор е сред най-добрите в областта.

След тревожните сигнали от началото на годината днес училището е сред най-стриктно следващите правилата и отразяващи отсъствията. Най-вероятно така ще се намали броя на учениците с няколко паралелки, но това е подходът, който ще се следва във всички училища в подобни райони. “Проверките, които започнахме в “Найден Геров", ще продължат във всички училища, защото това е верният път. Заедно с това обаче трябва да променяме и адаптираме системата, за да спрат учителите да се чувстват изоставени в целия процес", каза още проф. Цоков.

Той подчерта, че трябва и да се предлагат повече възможности за професионална подготовка на децата. Учителите споделиха, че децата имат интерес към фризьорство, но по административни причини не са успели да разкрият подобна паралелка. “Трябва да работим и за застъпване на дуалното обучение и да даваме на тези деца професионална подготовка, към която имат интерес и в която могат да се реализират", подчерта проф. Цоков.

Министърът посети двете сгради на СУ “Найден Геров", както и НУ “Кирил Нектариев". Двете училища се намират в квартал "Столипиново“ и обучават само деца от уязвими групи.

Преди няколко седмици учителите от СУ “Найден Геров" изпратиха отворено писмо до медиите, че се чувстват изоставени и не срещат подкрепа от другите институции по Механизма за обхват и контрол, който цели връщане и задържане на децата в училище. По тази причина днес министър Цоков се отзова на поканата за личен разговор за проблемите, които срещат те в ежедневната си работа.


Още по темата: общо новини по темата: 8
17.11.2023 »
06.11.2023 »
10.10.2023 »
30.09.2023 »
29.09.2023 »
29.09.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Sion
премахни филтъра

+1
 
 
Никулден мина , но още ни имат за шарани на промоция.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: